Ce distanţă poate parcurge cel mai accesibil Volkswagen ID.3, lansat acum în Europa?

12 Februarie 2021, 16:54
Denis Godorozea
Volkswagen completează gama motorizărilor electromobilului ID.3 cu o nouă versiune incipientă. Noua motorizare a fost numită Pure Performance şi a devenit cea mai accesibilă din toate versiunile prezentate până acum, cu preţ de pornire de circa 31,500 euro în Germania, iar preţul nu include reducerile şi eventualele subsidii oferite de stat.
Cea mai importantă modificare pe care o aduce Pure Performance în raport cu celelalte versiuni este bateria mai compactă, cu o capacitate de 45 kWh, respectiv cu 13 kWh mai puţin decât oferă varianta următoare, Pro Performance. Bateria poate asigura, însă, o autonomie maximă de 348 km, potrivit Volkswagen, calculată în standardul WLTP. Electromobilul în această interpretare are un singur motor electric, ce dezvoltă 150 CP şi poate accelera hatch-ul compact până la 100 km/h în 8.9 secunde.
Printre alte limitări impuse versiunii Pure Performance sunt încărcătoarele oferite standard — de la o priză convenţională electromobilul poate încărca cu până la 7.2 kW, pe când de la o sursă cu curent continuu va putea încărca cu cel mult 50 kW. Ei bine, încărcătoare mai performante (de 11 kW şi, respectiv, 100 kW) sunt disponibile opţional indiferent de versiunea aleasă.
Până la sfârşitul acestui an Volkswagen promite să lanseze o motorizare şi mai accesibilă, numită ID.3 Pure. Aceasta va avea o baterie similară de 45 kWh, dar motorul electric va oferi un maxim de 110 CP. În schimb, preţul acestei maşini nu va depăşi suma de 30,000 euro.
0
5,355
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!