În Moldova ninge din nou. Care e situaţia pe drumurile ţării

6 Februarie 2021, 08:23
Redacţia PiataAuto.md
V-aţi uitat deja după geam? V-aţi bucurat deja de zăpada care s-a abătut din nou peste noi? Ei bine, în Moldova ninge din nou, mai ales în partea centrală şi de nord a ei, iar poliţia ne informează la primele ore ale dimineţii care e situaţia pe drumurile din ţară.
Aşadar, de această dată ninsorile sunt mai slabe şi mai liniştite, iar stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri, nefiind vorba de riscuri majore de formare a troienelor sau blocajelor. La orele dimineţii toate drumurile din Moldova sunt practicabile, segmente blocate nu sunt, însă din cauza ploii de aseară pe foarte multe dintre trasee s-a format acum un strat de gheaţă sub zăpada proaspăt aşternută, prin urmare e nevoie de prudenţă sporită în condus din cauza carosabilului foarte alunecos. La această oră se lucrează pe majoritatea traseelor pentru tratarea cu material antiderapant.
Totuşi, ninsoarea va continua pe tot parcursul zilei, nopţii şi chiar o mare parte a zilei de mâine, prin urmare stratul de zăpadă ar putea ajunge să creeze dificultăţi în mai multe regiuni ale ţării. Iar asta înseamnă că trebuie să ţinem cont cu toţii de aceleaşi sfaturi pentru situaţii mai dificile de iarnă — să avem maşina complet echipată pentru iarnă, să nu pornim la drum decât dacă e strict necesar, să avem mai mult combustibil în rezervor, să avem bateria plină la telefon sau surse de încărcare a ei şi să conducem prudent.

Să avem drum bun cu toţii!
0
2,117
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!