Maserati publică imagini noi cu cel de-al doilea SUV din gamă, Grecale. Când va avea loc debutul?

19 Februarie 2021, 10:37
Denis Godorozea
Una dintre cele mai importante premiere din ultimii ani în gama Maserati va avea loc în 2021. Este vorba despre modelul Grecale, cel de-al doilea SUV al mărcii italiene, care aduce un substrat tehnic nou, electrificat, dar şi un limbaj stilistic actualizat, care va fi preluat ulterior şi de alte modele din gamă, precum succesorii Levante, Ghibli şi Quattroporte.
Maserati Grecale va avea la bază platforma Georgio, preluată de la Alfa Romeo şi modele precum Giulia şi Stelvio. Respectiv, modelul va fi produs la aceeaşi uzină din Italia, iar în gama maserati se va situa pe o treaptă mai jos de actualul Levante, însă în dimensiuni modelele nu se vor distinge prea mult. Sub capota SUV-ului se va situa benzinarul biturbo V6 de 2.9 litri din dotarea Alfa Romeo şi Maserati, dar italienii pregătesc inclusiv şi motorizări electrificate, urmând ca Grecale să devină primul model cu sistem plug-in hybrid.
Mai important este şi noul limbaj de design introdus de Grecale, care în mici detalii poate fi urmărit şi în imagini cu prototipurile de teste, publicate de Maserati. SUV-ul va avea o siluetă mai dinamică, probabil de coupe, iar farurile se vor situa mai sus acum, mai aproape de capotă. La posterior se vor regăsi blocuri optice alungite şi, fireşte, full-LED.
Maserati Grecale va fi prezentat în cursul acestui an, cel mai probabil în cea de-a doua jumătate, urmând şi debutul comercial. SUV-ul va da începutul noii ere a maşinilor de serie, după care toate premierele noi vor avea sisteme de propulsie electrificate, iar noile generaţii GranTurismo şi GranCabrio, conform informaţiilor preliminare, vor fi disponibile doar în versiuni 100% electrice, urmând să debuteze în 2022.
0
1,313
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!