Mercedes-Benz lansează două versiuni noi pentru SUV-ul electric EQC în încercarea de a reanima vânzările

17 Februarie 2021, 18:57
Denis Godorozea
Mercedes-Benz diversifică oferta în segmentul SUV-urilor electrice de dimensiuni medii cu două versiuni noi pentru EQC, proaspăt lansate în Europa. Este vorba despre motorizarea EQC 400 4MATIC, disponibilă acum cu nivelul de echipare de bază, dar şi o interpretare cu indice similar, semnată de AMG, care aduce echipamente şi decor pentru un aspect original şi mai sportiv. Ei bine, deocamdată nu este vorba despre o versiune Mercedes-AMG de performanţă.
Aşadar, cel mai accesibil Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC indică în Germania un preţ de puţin peste 66 mii euro, inclusiv taxele, dar fără a lua în calcul subsidiile oferite de stat şi posibilele reduceri promoţionale, ce ar putea reduce cumulativ preţul cu până la 7,500 euro, respectiv până la 58,094 euro. În acest caz diferenţa cu cel mai accesibilă versiune a SUV-ului electric din cele disponibile la moment, numită EQC 350 4MATIC, constituie doar câteva mii de euro. În schimb, cumpărătorii EQC 400 4MATIC vor dispune de putere aproape dublă, de 408 CP şi 760 Nm, iar SUV-ul va indica aceleaşi performanţe dinamice, fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde (varianta 350 o face în 6.9 secunde).
Concomitent germanii anunţă disponibilitatea versiunii AMG Line, care poate fi comandată cu motorizarea EQC 400 4MATIC. Interpretarea se distinge de celelalte prin finisajele de culoare neagră pe exterior, precum calandrul decorativ specific gamei Mercedes-AMG, capacele oglinzilor retrovizoare exterioare. Bara frontală are un aspect modificat complet, cu prize de aer funcţionale şi chenare cromate. La posterior AMG Line beneficiază de un difuzor uşor restilizat de culoare neagră, integrat în partea inferioară a barei de protecţie.
La interior cumpărătorii SUV-urilor cu pachetul AMG Line se vor bucura de scaune sport cu suport lateral mai profilat, tapisate standard cu piele Artico în combinaţie cu microfibra Dinamica. Planşa de bord este acoperită cu piele artificială fină Nappa. Standard cu pachetul AMG Line vor fi incluse opţionale precum scaunele acţionate, încălzite şi ventilate electric, sistem de iluminare decorativă ambientală, sistem audio performant şi asistent sofisticat de parcare cu senzori şi camere de supraveghere.
Performanţele sistemului de propulsie rămân a fi neschimbate în raport cu EQC 400 4MATIC. Preţul SUV-ului semnat de AMG 73,209 euro în Germania, inclusiv taxele. Dacă va avea sau nu vreun efect pozitiv această diversificare — rămâne de văzut. La ora actuală poziţiile crossover-ului electric din Stuttgart sunt extrem de proaste, în 2020 fiind comercializate doar puţin peste 14,500 unităţi EQC la nivel global, pe când Audi e-tron a înregistrat vânzări duble în acelaşi an doar pe piaţa europeană.
0
1,258
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!