Cum arată şi cum operează noile radare ale poliţiei din Germania

5 Martie 2021, 20:28
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia germană are de mai multă vreme un tip foarte eficient de radare mobile, mascate sub forma unor remorci auto, care dispun de lumini şi plăcuţe de înmatriculare şi pot fi tractate la propriu de către o maşină a poliţiei. Acum, în lunile februarie şi martie 2021, efectivul poliţiei a început a primi o nouă generaţie a acestor radare, iar poliţia germană deschide mici secrete din funcţionarea lor.
În Germania aceste remorci sunt poreclite Enforcement Trailer. Noile remorci arată mult mai realist decât anterior, iar evoluţia cea mai mare vine de la autonomia lor. Ele pot fi acum parcate undeva şi pot opera absolut autonom vreme de câteva zile bune, fără a avea nevoie de vizita vreunui poliţist. Radarul dispune de două camere cu obiective mari şi sensibile, iar imaginile captate sunt transmise către secţiile de poliţie în timp real. Cândva, demult, aceste imagini se stocau local în remorcă şi abia când poliţiştii colectau remorca vedeau şi imaginile.
Mai mult ca atât, noile radare au şi alarme pentru cazul în care ar fi vandalizate de răufăcători. Şi, pentru ca opera să fie completă, în dependenţă de land, unele secţii de poliţie vor continua să marcheze aceste remorci cu inscripţia POLIZEI, în timp ce altele le vor lăsa nemarcate, albe, pentru a nu fi observate de vitezomani.
Poliţia germană menţionează că aceste radare mobile sunt foarte eficiente pentru că pot fi relocate oricând în zonele critice, contribuind la o mai bună disciplinare a şoferilor. Tu ce crezi, am avea nevoie şi noi de asemenea radare în ţara noastră?
1
5,568
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!