Toyota vrea să cucerească segmentul de ultra-compacte cu noua generaţie Aygo, prefaţată de conceptul X Prologue

17 Martie 2021, 12:20
Denis Godorozea
Toyota a publicat primele imagini cu conceptul Aygo X Prologue — se pare că aşteptările au fost prea mari, iar teaser-ul publicat de niponi acum câteva zile nu a prefaţat un electromobil, ci noua generaţie a celui mai compact şi celui mai accesibil model european Toyota. Astăzi niponii ne propun să descoperim metamorfozele stilistice a viitorului Aygo, fără careva informaţii despre substratul tehnic. Dar şi aici, se pare, nu vor avea loc careva surprize.
Japonezii ţintesc să cucerească din nou segmentul celor mai compacte automobile din Europa. Cu noua generaţie Aygo, Toyota se va adresa acum unui segment de cumpărători mai tineri, care să fie atraşi anume de designul îndrăzneţ al compactei. Cu acest scop, în reţeta noului Aygo au fost incluse mai multe condimente în vogă acum, precum elemente de decor contrastante pe aripi, ce să-i ofere maşinii un aspect de crossover compact urban.
O doză unică de stil aduc sistemele de iluminare tehnologizate LED, în cazul Aygo unite într-un singur corp funcţional atât în partea din faţă, cât şi la posterior. Interiorul conceptului nu a fost dezvăluit şi, cel mai probabil, japonezii vor publica imagini doar cu habitaclul versiunii finale de serie, ce va debuta în următoarele luni.
Comunicatul celor de la Toyota s-a axat anume pe aspectul exterior al maşinii, cu design elaborat în studioul european Toyota. Informaţiile tehnice lipsesc în totalitate, ceea ce ne sugerează cumva că Toyota nu intenţionează să revoluţioneze segmentul cu vreo versiune electrică. De altfel, forma barei de protecţie frontale cu o priză de aer mare în partea inferioară chiar şi în cazul conceptului sugerează existenţa unui sistem de propulsie tradiţional, cu motor termic.
Anticipând posibilele motorizări, poate inginerii vor reuşi să integreze la bordul Aygo un sistem micro-hibrid sau hibrid clasic pe baza unui benzinar de 1.0 litri, dar apariţia unei versiuni 100% electrice sau măcar a unui sistem plug-in hybrid este exclusă aproape în totalitate. Cel puţin, în primii ani de carieră a noii Aygo.
1
1,083
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!