(VIDEO) Cel mai legendar bolid de Formula 1 din toate timpurile, condus acum din nou

12 Martie 2021, 12:52
Ilie Toma
Da, anume aşa arătau bolizii de Formula 1 cândva, iar despre protecţie şi siguranţă nu-şi prea punea nimeni la modul foarte serios întrebarea. Şi totuşi, bolidul ăsta ascunde după el probabil cea mai frumoasă poveste din Formula 1, despre performanţă din aia genială, despre caractere zvăpăiate, despre pericole şi întorsături dramatice.
Bolidul ăsta i-a aparţinut lui Stirling Moss, unul din cei mai veneraţi piloţi britanici din toate timpurile. Cariera lui în Formula 1 a fost scurtă, dar intensă, iar cu acest bolid el a reuşit să facă cea mai fascinantă cursă din toate timpurile, care a rămas una de referinţă în istorie, în Grand Prix-ul de la Monaco din 1961. Ferrrari îi călca pe coadă, şi nimeni nu se aştepta ca Stirling Moss să aibă vreo şansă cu acest Lotus. Greutatea uşoară, echilibrarea maşinii şi mai ales măiestria lui Moss l-a făcut pe acesta să poată ţine piept în acea cursă în mod eroic şi să ajungă victorios la final!
Însă drama abia a urmat, o dramă sfâşietoare, care i-a pus final pe cariera sa, dar care nu l-a făcut pe Moss mai puţin prezent în lumea frumoasă a motorsportului.

Jurnalistul Chris Harris de la Top Gear a avut acum ocazia de a conduce din nou bolidul legendar al lui Moss şi de a ne reîmprospăta intensitatea acestei poveşti legendare din Formula 1. Un mini film de 8 opt minute, care merită văzut cap-coadă.
0
1,606
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!