(VIDEO) Cel mai lent electromobil? Cum accelerează Dacia Spring până la 100 km/h în viaţa reală

25 Martie 2021, 12:35
Denis Godorozea
Noua Dacia Spring, primul electromobil de serie din gama constructorului din Mioveni, a marcat debutul comercial de curând în Europa. Primele unităţi au ajuns pe drumurile publice, iar entuziaştii le-au supus primelor teste practice, inclusiv pentru a vedea caracteristicile dinamice reale pe care le oferă electromobilul. Aşadar, de cât timp are nevoie Dacia Spring pentru a accelera până la 100 km/h în funcţie de regimul de rulare selectat?
Ca să avem tabloul general, să ne reamintim caracteristicile oficiale anunţate de Dacia pentru electromobilul Spring. Compacta este echipată cu un singur motor electric, ce dezvoltă 40 CP şi 125 Nm. În aceste condiţii Spring poate accelera până la 100 km/h în 19.1 secunde şi are o viteză maximă limitată la 125 km/h, care în regimul de rulare Eco se reduce automat până la 100 km/h pentru a economisi din rezervele bateriei cu capacitatea de doar 27.4 kWh. De menţionat, în acest context, că într-un regim de rulare urban, unde limita legală nu depăşeşte, de regulă, 50 km/h, Spring va asigura o acceleraţie confortabilă timp de 5.8 secunde până la această limită.
Cum putem vedea în clipul video de mai jos, indiferent de regimul de rulare selectat, Dacia Spring indică cam aceleaşi performanţe în acceleraţia 0-100 km/h, iar acceleraţiile consecutive reduc şi mai mult din posibilităţile sistemului, specific electromobilelor supuse testelor de performanţă, de altfel. Ei bine, Spring nici nu pretinde a fi un hot-hatch electric, or misiunea sa este de a oferi cea mai bună ofertă în segment, dar şi condiţii confortabile de exploatare, cel puţin urbană. Cum crezi, răspunde noul Spring acestor criterii minime?
0
21,743
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!