Am putea avea autobuze MAZ în Chişinău: primarul Ion Ceban a anunţat favoritul licitaţiei repetate şi preţul ofertat

5 Aprilie 2021, 12:19
Redacţia PiataAuto.md
Chişinăul şi-a anunţat încă în vara anului trecut intenţia de a cumpăra 100 de autobuze, iar la 10 septembrie fuseseră deschise ofertele de la participanţi. Vă informam atunci la licitaţie participau 4 producători — MAZ, BMC, Isuzu, şi Otokar — şi detaliam chiar şi datele lor tehnice complete
La 10 octombrie 2020 vă anunţam că primăria a desemnat câştigătorul licitaţiei, acesta fiind modelul Isuzu Citiport Low Floor, preţul ofertat fiind de 156,400 dolari SUA per unitate. Producătorul a oferit atunci şi 5 ani de garanţie, iar în acei 5 ani uzina se oferea să acopere şi toate costurile de deservire tehnică, ceea ce, conform tempoului de exploatare a autobuzelor din Chişinău, care parcurg cam 80 mii km pe an, ar fi însemnat deservire tehnică gratuită pentru circa 400 mii km.
La 25 noiembrie licitaţia a fost anulată de către Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor, în urma contestaţiilor primite. Într-un final, s-a dispus organizarea repetată a licitaţiei.

Azi primarul Chişinăului, Ion Ceban, anunţă despre încheierea licitaţiei repetate, despre toate ofertele primite, dar şi despre cine este favoritul la câştigarea licitaţiei, iar aici prin cuvântul favorit avem în vedere oferta care, conform criteriului de atribuire a contractului, se situează pe primul loc.

Aşadar, au participat aceiaşi 4 producători ca şi la licitaţia iniţială, iar pe lângă ei — un producător chinez, Xiamen King Long, dar şi un producător american, Temsa. Cel mai bun preţ a fost oferit de MAZ, la valoarea de 140,010 dolari SUA bucata. Mai mulţi producători au oferit garanţii mai mari, cea mai mare fiind de la Isuzu, de 6.5 ani de acestă dată. Însă şi MAZ a oferit o garanţie mai mare, de 6 ani.
Prin urmare, sunt extrem de mari şansele ca să avem autobuze MAZ în Chişinău în urma acestei licitaţii. Totuşi, desemnarea oficială a câştigătorului va avea loc în urma unei analize ample a membrilor comisii, aşa că, teoretic, am putea avea şi un alt câştigător la final.

Autobuzul MAZ e de model 203016 şi e dotat cu un motor diesel de origine Mercedes-Benz, cu numele de cod OM926, care livrează 326 CP sau 240 kW. Cutia de viteze este una automată, cu 6 trepte, furnizată de renumita companie Getrag.

Voi ce părere aveţi de situaţia în care ajungem să avem acest model pe străzile Chişinăului?
0
2,285
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!