Britanicii vor să doboare recordul de viteză printre motociclete cu un prototip cu motor de elicopter

30 Aprilie 2021, 17:23
Denis Godorozea
Un nou proiect de record de viteză a fost dezvăluit de un grup de ingineri din Marea Britanie, care vor să depăşească bariera de 400 mph (643 km/h) cu un vehicul cu două roţi. Pentru a atinge această ţintă ei au creat un prototip neobişnuit, echipat cu motor de elicopter, iar cursa ar putea avea loc anul viitor.
Motocicleta cu motor de elicopter va fi condusă de pilotul Guy Martin. Acesta va încera să doboare recordul anterior de 605.7 km/h, stabilit cu motocicleta de pilotul american Rocky Robinson. În 2010, însă, americanul nu a reuşit să doboare bariera psihologică de 400 mile pe oră, obiectiv pe care vor încerca să-l atingă entuziaştii din Marea Britanie.
Nu prea multe informaţii au fost dezvăluite despre noul proiect, însă. Deocamdată sunt disponibile câteva imagini cu prototipul pregătit de etapele finale de teste. Autorii proiectului menţionează că prototipul cu două roţi este propulsat de motorul Gem-42 a celor de la Rolls-Royce, unul ce livrează 1,200 CP şi are peste 50 de ani de când a fost produs. Cu motorul britanic fusese echipat elicopterul Westland Lynx.
Deocamdată autorii proiectului nu menţionează caracteristicile dinamice de care dispune prototipul lor de motocicletă, dar cert este că 1,200 CP este o putere chiar exagerată, la prima vedere, pentru un vehicul cu două roţi. Ei bine, ca şi în cazul altor recorduri de viteză de acest gen, prototipul are nevoie şi de un sistem de frânare performant, care să oprească în siguranţă monstrul cu motor de elicopter, iar pentru stabilirea recordului propriu-zis va avea nevoie şi de un traseu de curse special.
În următoarele luni vor mai urma cercetări şi câteva serii de teste, iar noi vom putea să-l vedem pe Guy Martin în acţiune la ghidonul acestui monstru abia în 2022, dacă testele vor fi finalizate cu succes.
1
1,087
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!