Electromobil dezvoltat de Aliexpress: concurent pentru Porsche Taycan cu o mie de kilometri autonomie

12 Aprilie 2021, 19:36
Denis Godorozea
Chinezii de la Zhiji prezintă noul lor sedan sport cu propulsie electrică, numit L7. Maşina pare să se inspire simultan de la cele mai arătoase creaţii ale constructorilor auto internaţionali şi vine să revoluţioneze segmentul electromobilelor cu autonomie record de aproape o mie de kilometri şi sistem revoluţionar de încărcare wireless a bateriilor.
Zhiji este un jucător nou în industria auto, fiind o marcă fondată în comun de SAIC (cooperează în China cu Volkswagen) şi giganul Alibaba Group. Producătorul anunţă caracteristici revoluţionare pentru maşina ce pare a fi gata de producţia de serie şi urmează să marcheze debutul comercial în primele luni ale anului viitor. Pe piaţă aceasta va concura concomitent cu granzii segmentului de sedanuri sport electrice, precum Tesla Model S, Porsche Taycan şi Audi e-tron GT.
Informaţii tehnice complete despre sedanul L7 vor fi dezvăluite în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, ce se va desfăşura săptămâna viitoare. Ulterior, gama Zhiji va fi completată de un SUV, concurent pentru Model X. Caracteristicile anunţate în momentul premierei online sunt cu adevărat uimitoare, însă. Pe fundalul celor ce urmează, puterea cumulativă de 540 CP şi 700 Nm, dar şi timpul de acceleraţie până la 100 km/h în 3.9 secunde nu par atât de importante.
Zhiji L7 îşi propune să revoluţioneze segmentul electromobilelor prin autonomia maximă oferită de versiunea de top, echipată cu un set de baterii cu capacitate totală de 118 kWh. Aceasta va fi capabilă să asigure o distanţă de până la 997 km cu un singur plin. Însă chiar şi în varianta incipientă L7 promite autonomii de peste 600 km, cu baterii de 93 kWh. O altă tehnologie inovatoare este cea de încărcare wireless a bateriei, de 11 kW, ce poate asigura energie suficientă pentru 80 km timp de o oră de încărcare.
O revoluţie dedicată şoferului şi pasagerilor a fost pregătită la interiorul electromobilului — acesta surprinde cu o planşă de bord burduşită cu un ecran cu diagonală de 39 inch, separat în 3 compartimente dedicate, respectiv pentru instrumentarul de bord digital, sistemul multimedia central şi unul dedicat pasagerului faţă. Un alt ecran se regăseşte pe consola centrală şi include comenzi pentru sistemul de climatizare şi ajustarea regimurilor de condus. Pe lângă cele menţionate, chinezii promit şi un sistem avansat de pilot automat, format dintr-un ansamblu de 12 camere, 17 radare şi un lidar. Ce posibilităţi de rulare automatizată va oferi sistemul, însă, nu se cunoaşte la moment.
1
3,016
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!