(VIDEO) E un offroader blindat, e produs în Rusia şi costă aproape 200 mii euro: acesta e Kombat T-98

20 Aprilie 2021, 20:17
Ilie Toma
Eh, iată că Rusia a prins la curaj pentru producţia unui offroader neînfricat, blindat, cu motor V8 sub capotă şi dotat cu tot ceea ce au socotit creatorii săi că e mai bine! Un adevărat tanc pe roţi, cu alte cuvinte, care vrea să ne surprindă prin substratul tehnic, cât şi prin ciudăţeniile opulente pe care va fi mai greu să le înţelegem!
Îi spune Kombat T-98 şi adevărul că nu e chiar o creaţie absolut nouă, primele iteraţii de probă fiind produse încă acum un deceniu. Mai mult ca atât, maşina a fost proiectată hăăăt în anul 1998, de unde şi denumirea de T-98! Aşa e în Rusia uneori, de la idee până la faptă te mănâncă birocraţia pe drum. Însă între timp a crescut curajul, a fost perfecţionată şi maşina, iar asta una ca asta ajunge să coste azi peste 190,000 euro! Ce oferă ea pentru un asemenea preţ?
În primul rând o emblemă frumoasă cu stema Rusiei, cusută pe volan, cel puţin exemplarul filmat de curând de un popular canal de YouTube asta oferă neapărat, în tandem cu interioriul tapisat cu piele roşie e maşinii.
În al doilea rând, bineînţeles, blindajul, menit să te apere de gloanţe inamice. Nivelul de blindaj e B7, ceea ce presupune gloanţe de calibru mare şi mine. Geamurile măsoară 14 mm grosime (versiunile anterioare aveau în general 5 cm grosime). Însă geamurile pot fi deschise, ceea ce înseamnă că, dacă trage cineva atunci în tine, n-ai nici o protecţie.

Ciudăţeniile nu sunt puţine nici pe caroserie — câte două indicatoare de direcţie pe fiecare aripă faţă, dar lucrează doar una. Oglinzile sunt preluate de la un vechi model Chevrolet, în schimb luminile sunt pe bază de LED-uri.
Dar oglinzile nu sunt nici pe departe unicul componente de la maşinile americane. Sub capota acestui tanc pe roţi e un motor diesel tot de origina General Motors, un Duramax V8 de 6.6 litri. Aici motorul livrează 310 CP şi 800 Nm. Uite aşa, această blindată rusească are inimă americană, de fapt!
Şi suspensia tot de la General Motors vine, de pe pick-up-ul Chevrolet Avalanche. Dar adevărata opulenţă vine la interiorul acestui exemplar! Piele de crocodil pe planşa de bord, roşie!
Iar pe bancheta spate e loc cât într-un GLS Maybach! Prezentatorul e reuşit să danseze şi Kazachok aici! Vezi mai jos întregul video cu acest mastodont rusesc!
0
2,653
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!