Primele imagini cu viitorul crossover electric Smart, cu substrat tehnic apropiat de Volvo

19 Mai 2021, 15:56
Denis Godorozea
Smart a publicat primele imagini de teasing cu viitoarea premieră a primului crossover electric din gamă. După ce chinezii de la Geely au pus mâna pe constructorul german, Smart va pleca din Europa şi-şi va găsi noua casă în China, acolo unde vor fi produse viitoarele modele, iar substratul tehnic va fi apropiat de Volvo, parte a gigantului chinezesc.
Ei bine, Volvo nu va oferi direct propriile motoare şi platforme celor de la Smart, cel puţin iniţial, însă conform informaţiilor preliminare crossover-ul electric Smart va avea la bază platforma SEA, sau Sustainable Experience Architecture. Platforma respectivă a fost dezvoltată în cadrul Geely pentru viitoarele electromobile şi pentru prima dată a stat la baza modelului Zeekr 001, debutat mai devreme drept un concept cu emblema Lynk&Co, companiei comune Volvo şi Geely, care anterior a preluat platforma CMA şi motorizările suedezilor.
Deocamdată nu se cunoaşte numele, designul integral şi caracteristicile tehnice pe care le va oferi primul SUV electric în gama Smart. Acesta va fi, însă, un model absolut nou, ce va aduce compania într-un segment de modele de dimensiuni mai mari în raport cu actualele ForTwo şi ForFour care se apropie de finalul de carieră pe linia de producţie de la uzina Daimler din Franţa, vândută mai devreme startup-ului britanic Ineos pentru producţia offroader-ului Grenadier.
Amintim că mai devreme Daimler a renunţat la brandul Smart, acesta migrând sub aripa întreprinderii comune Daimler şi Geely în China, cu cote de participare 50/50. Dezvoltarea noului model Smart are loc, însă, în ţara asiatică şi cu utilizarea tehnologiilor Geely, inspirate şi bazate predominant pe tehnologiile suedezilor de la Volvo. Debutul public al primului SUV electric Smart va avea loc în luna septembrie a acestui an, însă în mediul online modelul ar putea apărea ceva mai devreme.
0
1,037
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!