Prin ce se distinge, de fapt, noul Renault Taliant de Dacia Logan, pe lângă design

25 Mai 2021, 13:31
Denis Godorozea
În ciuda strategiei Renaulution, prezentate de francezi acum câteva săptămâni, Renault nu va renunţa chiar pe toate pieţele la segmentul extra bugetar de automobile, dominat în Europa de Dacia. Mai exact, Renault va oferi modele apropiate tehnic de noile Logan şi Sandero pe anumite pieţe cu propria siglă, acolo unde Dacia nu este reprezentată. Una dintre aceste pieţe este şi Turcia, unde francezii lansează noul Renault Taliant.
Designul noului Taliant a fost dezvăluit cu imagini oficiale ceva mai devreme, dar atunci francezii nu au dezvăluit habitaclul maşinii şi nici informaţii despre substratul tehnic. Ei bine, acum aflăm că Taliant, care vine să substituie vechiul Symbol în gamă (tot un model derivat din generaţiile precedente Dacia Logan), are la bază aceeaşi platformă modulară CMF-B, preluată de la Clio şi simplificată. Asta presupune un pas imens în materie de siguranţă activă şi pasivă, dar şi îmbunătăţiri generoase la nivel de habitaclu şi materialele oferite acolo.
Deşi platforma este modulară şi permite modificări în dimensiuni, Taliant este identic în acest sens cu Logan, având în lungime 4,396 mm şi un ampatament de 2,649 mm, iar asta chiar şi în ciuda elementelor restilizate de caroserie. Habitaclul este preluat de la Logan fără modificări majore, cu excepţia noului volan în stilul Renault şi micilor elemente de decor. Ca şi modelul din Mioveni, Taliant oferă un sistem multimedia modern cu ecran tactil, însă doar în versiunile de top.
Astfel, Taliant a moştenit şi motorizările noilor Logan/Sandero. Asta înseamnă că sub capota modelului dedicat pieţei din Turcia se poate regăsi benzinarul aspirat natural 1.0 SCe cu 65 CP şi cutie manuală cu 5 trepte. Pe o treaptă mai sus s-a situat benzinarul turbo 1.0 TCe, cu 90 CP la activ, cutie manuală cu 6 trepte sau una cu variaţie continuă, X-Tronic, disponibilă opţional. În schimbul motoarelor diesel este oferit benzinarul turbo de 1.0 litri, alimentat cu gaz, ce oferă 100 CP şi se cuplează exclusiv la cutia manuală cu 6 trepte.
Preţul pentru noul Taliant în Turcia va şoca, însă, cumpărătorii europeni ai Logan-ului, or acest model cu emblema franceză porneşte acolo de la 20 mii dolari americani! Deci, vedem un Logan la preţ de sedanuri compacte coreene sau nipone!
0
14,136
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!