Tesla se lansează în România cu lista oficială de preţuri: cât costă cel mai accesibil electromobil?

14 Mai 2021, 13:06
Denis Godorozea
Tesla continuă expansiunea în ţările din estul Europei şi publică lista oficială de preţuri pentru electromobilele din gamă în România. Cumpărătorii de peste Prut vor putea alege din întreaga gamă de modele, iar până la finalul anului vor beneficia de deservire oficială în cadrul service-ului autorizat. Concomitent, continuă dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare Supercharger.
Cel mai accesibil electromobil Tesla prezentat în România este, fireşte, sedanul Model 3.
Acesta porneşte de la 42,990 euro, în versiunea de bază având o baterie de 50 kWh şi autonomie maximă de 448 km (WLTP). Cea mai generoasă autonomie este asigurată de versiunea de mijloc, cu baterie de 70 kWh şi până la 614 km de parcurs, preţul minim fiind de 51,990 euro. Cea mai performantă versiune Model 3 face uz de o baterie de 76 kWh, autonomie de până la 567 km, dar şi motoare electrice cu 513 CP la activ, ce pot propulsa sedanul până la 100 km/h în doar 3.3 secunde. În aceste condiţii, preţul unei Model 3 ajunge până la 59,990 euro, inclusiv TVA.
Următorul pe lista constructorului american este sedanul de top Model S. Acesta porneşte de la 89,990 euro şi în aceste condiţii oferă o autonomie maximă de 663 km, dar şi pune la dispoziţia celui din spatele volanului o putere totală de 670 CP. Varianta de top Plaid+ oferă peste 1,100 CP şi autonomii de peste 837 km, dar preţul acestei versiuni este de aproape 150,000 euro, inclusiv TVA.
Model X este singurul SUV electric Tesla ce poate fi achiziţionat pe cale oficială în România la ora actuală. Comparativ cu sedanurile S şi 3, crossover-ul oferă la alegere doar două versiuni — Long Range şi Plaid. Varianta de bază indică un preţ de minim 99,990 euro şi pune la dispoziţia şoferului două motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală şi autonomie de 580 km. Varianta Plaid costă cel puţin 119,990 euro, dispune de 3 motoare electrice şi are o autonomie limitată la 547 km (EPA), dar în această ipostază SUV-ul promite un timp de acceleraţie de la 0 la 100 km/h de doar 2.6 secunde.
Ulterior preţurile pentru electromobilele Tesla ar putea fi reduse datorită programului de stat Rabla, lansat în România — la ora actuală gama constructorului american este în curs de validare pentru a accede la acest program. Un alt anunţ important lansat de Tesla vizează disponibilitatea unui service oficial, care este în construcţie şi urmează să fie inaugurat oficial în viitorul apropiat, dar până atunci clienţii companiei vor putea beneficia de deservirea serviciului mobil.
Cât despre disponibilitatea prizelor de încărcare rapidă — la ora actuală în România funcţionează două staţii Supercharger, în Bucureşti şi Timişioara. În prezent alte câteva staţii se află în construcţie, până la finalul anului urmând să fie inaugurate staţii la Constanţa, Piteşti şi Sibiu.
0
1,751
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!