După BMW, Alpina actualizează sportivele cu motoare diesel XD3 şi XD4

11 Iunie 2021, 11:17
Denis Godorozea
Aşa cum şi-a obişnuit fanii, Alpina nu a aşteptat prea mult ca să prezinte propriile interpretări ale versiunilor proaspăt actualizate BMW X3 şi X4. La doar câteva zile de la prezentarea facelift-ului de mijloc de carieră, tunerii au pregătit primele imagini şi informaţii despre sportivele cu motoare diesel XD3 şi XD4.
Creaţiile celor de la Alpina se conformează stilului dictat de BMW în cadrul facelift-ului de mijloc de carieră, SUV-urile fiind ornamentate cu picanterii specifice atelierului de tuning. În raport cu versiunile standard pregătite de uzină, modelele preparate de Alpina dispun de bare de protecţie restilizate şi colecţii dedicate de jante din aliaj uşor cu multiple spiţe şi dimensiuni ce abia încep cu 20 ţoli. Fireşte, clienţii au la dispoziţie un portofoliu complet de nuanţe originale de caroserie.
Alpina va răsfăţa în continuare pasionaţii de motoare diesel cu surplus de putere pentru motoarele standard de sub capotele noilor X3 şi X4, acestea fiind percepute drept alternative directe bolizilor cu indicele M. Ecuaţia nu s-a modificat prea mult între timp, sub capotă fiind adăpostit acelaşi turbodiesel de 3.0 litri, cu 6 cilindri, acompaniat de 4 turbine. Motorul livrează 394 CP şi un cuplu mărit cu 30 Nm, până al 800 Nm.
În urma modificărilor SUV-urile pot accelera până la 100 km/h în 4.6 secunde, viteza maximă fiind limitată cu 267 km/h şi cu 268 km/h în cazul SUV-ului coupe XD4. Modificările nu se limitează aici, însă, iar tunerii promit suspensii şi direcţie mai receptive, dar şi îmbunătăţiri pentru sistemul de launch control şi transmisia integrală xDrive.
0
911
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!