Premieră mondială: noua Honda Civic Hatchback. În această formă compacta va veni şi în Europa

24 Iunie 2021, 10:39
Denis Godorozea
Honda completează gama celei de-a 11-a generaţie Civic cu caroseria hatchback. În această formă compacta japoneză va veni şi pe piaţa europeană, pentru care japonezii au confirmat apariţia motorizării hibride. Dar deocamdată debutează versiunile dedicate strict pieţelor din SUA şi Japonia, unde gama de motorizări este unificată cu sedanul.
Stilistic hatch-ul se inspiră mult de la sedan, dar diferenţele sunt, totuşi, vizibile chiar şi în partea frontală. Aici Civic hatchback are un calandru restilizat, cu structură interioară diferită. Modificări majore au intervenit la posterior, unde Civic hatchback are blocuri optice pătrăţoase, modificate, ele fiind unite printr-un elemenent reflectorizant orizontal, dar aparent nefuncţional.
Amintim că cu schimbul de generaţii Honda Civic a păstrat platforma predecesorului, care a fost supusă, însă, modificiărilor. Ampatamentul ambelor versiuni este identic şi constituie 2,735 mm, deci cu 35 mm mai mult decât oferea predecesorul. Dar în lungime hatch-ul măsoară 4,530 mm, fiind cu 144 mm mai scurt decât sedanul. Volumul portbagajului indică o creştere cu 6 litri în raport cu predecesorul, până la 452 litri.
În SUA Civic hatchback va avea aceeaşi gamă de motorizări ca şi sedanul, formată din benzinarul aspirat natural de 2.0 litri, cu 160 CP şi 187 Nm la activ. Pentru versiunile de top este prevăzut benzinarul turbo de 1.5 litri cu sistem VTEC, ce dezvoltă 182 CP şi 240 Nm.
Comparativ cu sedanul, Civic hatchback poate avea şi cutie manuală cu 6 trepte, iar opţional se poate opta pentru cutia cu variaţie continuă. În Europa Civic hatchback va fi singura opţiune oferită clienţilor şi doar cu motorizarea e:HEV, însă lansarea pe Bătrânul Continent va avea loc ceva mai târziu, abia în prima jumătate a anului viitor.
Pe lângă aşteptarea îndelungată, o altă veste tristă pentru fanii Civic în Europa este stoparea producţiei la uzinele japonezilor din Marea Britanie şi Turcia, astfel încât noul model va fi importat din Japonia. Ulterior pe baza hatch-ului prezentat acum japonezii vor lansa şi cea mai performantă versiune a compactei, Type R, care tot va păstra substratul tehnic al predecesorului, conform informaţiilor preliminare.
0
1,051
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!