Primele imagini oficiale cu noua generaţie Opel Astra, dezvoltată pe baza Peugeot 308

8 Iunie 2021, 14:31
Denis Godorozea
Opel continuă campania de promovare pentru noua generaţie Astra. Hatch-ul din segmentul compact se pregăteşte de debutul programat pentru următoarele săptămâni, iar noile imagini de teasing prefaţează designul exterior realizat într-un stil comun cu cea mai nouă gamă de modele, printre care şi noul Corsa. Amintim că cu schimbul de generaţii Opel Astra va prelua întreg substratul tehnic de la noua generaţie Peugeot 308.
Asta înseamnă că Opel Astra de generaţie nouă va prelua platforma modulară EMP2 din cadrul concernului Stellantis. De altfel, noul grup format dintre fostele concerne PSA şi FCA va utiliza platforma respectivă pe o bună parte de modele din segmentele C, D şi, cel mai probabil, E. Gama Opel Astra va fi formată din două tipuri de caroserii, hatchback şi break, ambele cu 5 portiere. Coupe-ul Astra va fi pensionat definitiv.
Stilistic Astra se inspiră mult de Mokka şi conceptul retro Manta. Partea frontală este ornamentată de calandrul Vizor, ce integrează şi blocurile optice LED specifice. Acelaşi lucru se referă şi la arhitectura planşei de bord, numită Pure Panel, ce presupune un set minim de comenzi clasice şi două display-uri generoase pentru instrumentarul de bord digital şi ecranul tactil al sistemului multimedia.
Odată cu imaginile de teasing Opel a confirmat apariţia unei versiuni electrice pentru Astra, însă fără detalii mai exacte. În continuare vor exista oferte în rândul motorizărilor clasice cu combustie internă, acestea urmând să fie unificate cu gama Peugeot, printre care unităţi pe benzină de 1.2 şi 1.6 litri, dar nu este exclusă şi apariţia unei versiuni diesel de 1.5 litri.
Deocamdată germanii nu au anunţat vreun termen de debut pentru noua generaţie Astra, dar sugerează că hatch-urile vor fi produse la uzinele din Germania, moştenite de Opel şi Stellantis de la General Motors după ce brandul a trecut în gestiunea francezilor. În Marea Britanie gama Opel va fi în continuare reprezentată de brandul Vauxhall.
0
1,227
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!