SUV-ul electric Genesis va avea camere de supraveghere cu ecrane ciudate în loc de oglinzi

14 Iunie 2021, 17:15
Denis Godorozea
Imagini cu habitaclul primului SUV electric din portofoliul Genesis au fost distribuite pe cale neoficială în mediul online. Planşa de bord a unui prototip de teste a fost deconspirată în totalitate, aparent, chiar de către un angajat al companiei în timpul unei escapade pe drumurile publice. Putem vedea cum va evolua designul interior al mărcii premium din Coreea de Sud, dar şi tehnologiile de ultimă generaţie tot mai prezente în industria auto.
Aşadar, în imagini apare modelul Genesis GV60, primul SUV cu siluetă coupe din portofoliul coreenilor, dar şi un prim SUV cu 100% electric. Amintim că mai devreme Genesis a lansat un prim electromobil, convertit din sedanul actualizat Genesis G80. Noul model, însă, va avea o platformă absolut nouă, dezvoltată în cadrul concernului Hyundai şi dedicată iniţial doar electromobilelor. Astfel, tehnic Genesis GV60 va fi foarte apropiat de modele precum Hyundai Ioniq 5 şi KIA EV6.
La interior vedem o arhitectură absolut nouă pentru modelele Genesis, în micile detalii crossover-ul având elemente de control în stil retro, precum în cazul colegului de platformă din gama Hyundai Ioniq. Consola centrală este desprinsă de tunelul central masiv, comenzile fiind grupate în funcţie de destinaţie — selectorul direcţiei de mers şi regimurilor de condus se regăsesc în apropiere de cotiera centrală, iar pe consolă este prevăzut un set de comenzi pentru sistemul de climatizare. Ca şi în cazul modelelor Hyundai, noul Genesis GV60 are un instrumentar de bord digital unit într-un corp cu ecranul tactil al sistemului multimedia.
O noutate curioasă pentru gama Genesis sunt ecranele integrate în panourile portierelor, menite să afişeze imaginile captate de camerele exterioare, ce înlocuiesc oglinzile retrovizoare tradiţionale. Ecranele, însă, nu prea par a fi la locul lor, având chenare de culoare neagră absolut străine în contextul ambianţei interioare. Ei bine, poate ar fi vorba despre o tehnologie aflată la etapa de prototip, iar în viitor vom vedea în interiorul lui GV60 ecrane asemănătoare cu ceea ce oferă Audi pe modelele e-tron.
0
924
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!