(VIDEO) Secretele celui mai puternic motor de camion din lume, V8-ul de 770 CP de la Scania, dezvăluite de ingineri

30 Iunie 2021, 19:38
Ilie Toma
Arhitectura V8 e o semnătură notorie a camioanelor Scania de multe decenii încoace, dar de câteva luni fanii mărcii scandinave au un nou motiv de mândrie: un nou motor V8 de 770 CP, care a transformat camionul pe care a fost instalat — Scania S 770 — în cel mai puternic camion de traseu din lume!
Noi am avut chiar ocazia să discutăm cu un şofer al acestui camion, Scania S770, în Moldova! Atunci şoferul norvegian şi totodată proprietarul de camion, pornise pentru prima dată cu noul său vehicul într-o tură, care s-a nimerit a fi chiar în Moldova. Atunci mulţi au menţionat camioanele americane de traseu, care ar fi mai puternice, dar adevărul e că nu sunt — acele camioane legendare americane au puteri cuprinde între 550 şi 650 CP de obicei. Aşa că tot Scania cu noul său motor V8 de 770 CP rămâne a fi regele şoselelor deocamdată.

Ei bine, acum secretele acestui nou motor V8 de camion sunt dezvăluite chiar de către inginerii care l-au proiectat şi construit! Ei vorbesc, arătând componente de motoare, despre sunetul V8, despre putere, despre evacuare şi micile secrete, dar şi despre cutie de viteze.
Includem mai jos acest video al inginerilor, dar şi video-ul filmat de noi acum două luni în Moldova, cu şoferul norvegian care-şi împărtăşeşte impresiile de a deţine şi conduce cel mai puternic camion din lume, Scania S770.
0
2,316
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!