Ford a prezentat la Goodwood prototipul SUV-ului Puma pentru cursele rally

9 Iulie 2021, 11:33
Denis Godorozea
În cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood din acest an Ford a prezentat în premieră versiunea de rally a crossover-ului compact Puma. Prototipul şi-a demonstrat caracteristicile şi este gata să participe în competiţii alături de concurenţi reali, iar debutul în cadrul Campionatului Mondial WRC va avea loc în sezonul următor, din 2022.
Inginerii Ford au introdus modificări consistente pentru a pregăti crossover-ul de acţiune în condiţii de rally. Puma Rally1 beneficiază de suspensii cu componente noi şi o gardă la sol micşorată, diferită fiind chiar şi caroseria maşinii, uşile posterioare fiind excluse în totalitate din ecuaţie. Multiple sunt prizele de aer exterioare, ataşate inclusiv şi pe aripile. Un eleron imens este inclus pe partea de sus a lunetei.
Deocamdată americanii nu oferă prea multe detalii tehnice şi caracterstici de performanţă. Cunoaştem doar că prototipul face uz de un sistem hibrid de propulsie, ce are la bază benzinarul EcoBoost de 1.6 litri acompaniat de un motor electric. Cel din urmă livrează 136 CP, însă Ford nu a dezvăluit puterea maximă a sistemului în ansamblu. În schimb, Puma Rally1 promite a fi extrem de prietenos cu mediul înconjurător, or pe lângă sistemul hibrid va utiliza combustibil sustenabil pentru alimentarea motorului termic de sub capotă.
Noul Ford Puma Rally1 va putea fi urmărit în acţiune în sezonul Campionatului Mondial WRC 2022 în cadrul echipei M-Sport Ford World Rally, care a şi participat la prezentarea prototipului în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.
0
1,081
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!