(VIDEO) Un adolescent rus şi-a meşterit un electromobil alimentat cu panouri solare şi a pornit într-o călătorie de 3,000 km

7 Iulie 2021, 19:17
Ilie Toma
Vă mai amintiţi despre adolescentul rus, care a construit un electromobil pe baza unui Moskvich, şi i-a programat chiar şi o tabletă centrală în rol de controller şi sistem multimedia? Ei bine, inginerul adolescent are acum o nouă idee în plină desfăşurare: a construit un electromobil alimentat cu panouri solare şi a pornit într-o călătorie de 3,000 km.
Electromobilul e unul mult mai simplu, construit pe baza a două cadre de biciclete şi câteva elemente adiţionate sudate între ele. Practic, băiatul a folosit componente accesibile, aflate la îndemâna oricui, pentru a demonstra imposibilul: că până şi un adolescent în garajul lui poate construi un asemenea automobil electric, capabil să parcurgă 3,000 km fără a sta pe la prize de încărcare cu orele, folosind doar energie regenerabilă şi rezistând distanţa asta uriaşă!
Adolescentul şi-a programat şi o aplicaţie prin care gestionează electromobilul său. Iar traseul pe care urmează să-l parcurgă e unul ce porneşte dintr-un sătuc de la hotarul Kazahstanului cu Rusia şi va ajunge până la hotarul Kazahstanului cu China. Până la punctul de start, tânărul şi-a expediat vehiculul prin serviciul poştal. El estimează că întreaga călătorie îi va lua circa o lună!
Însă peripeţiile au început chiar din start, şi n-au ţinut de electromobil, ci de compania poştală cu care acesta a fost expediat în celălalt capăt al Rusiei. Coletul a întârziat aproape două săptămâni, pe care tânărul a fost nevoit să şi le petreacă într-un sătuc mic şi pustiu, acasă la un abonat de-al său, iar până la urmă, a mers cu un evacuator până la punctul unde era electromobilul ca să şi-l ia singur. Şi abia odată ce electromobilul a ajuns la destinaţie, tânărul a putut să pornească în călătoria lui propriu-zisă!
În ciuda dificultăţilor logistice, e cert faptul că un alt asemenea experiment, făcut de un simplu adolescent, n-a mai fost făcut în Rusia, sau în Kazahstan, sau în general în partea asta a globului. Noi vom urmări evoluţia şi vom reveni ulterior cu noi actualizări despre parcursul ei. Vezi mai jos experienţele şi provocările de la start ale tânărului inginer. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate, dacă ai nevoie.
0
1,290
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!