Atenţie, şoferi: camerele cu radar de pe traseul R2 Anenii-Noi Chişinău au fost repuse în funcţiune şi emit amenzi

21 August 2021, 07:51
Redacţia PiataAuto.md
O perioadă lungă, pe parcursul a câtorva ani, mai multe camere video cu radar de pe traseele naţionale ale Moldovei fuseseră dezactivate din cauza unor blocaje birocratice, iar mulţi şoferi se obişnuiseră să le ignore. Unele din acele camere măsurau inclusiv viteza medie de deplasare pe durata unor localităţi mari, cu trasee importante ce treceau prin ele, precum Peresecina sau Chetrosu. Ei bine, acum o parte din aceste camere pe traseele naţionale au fost repuse în funcţiune, iar primii şoferi au început deja a primi prin poştă notificările despre amenzi. Alte camere urmează a fi reactivate în viitorul apropiat.
În mod special, în aceste zile mai mulţi şoferi s-au pomenit cu amenzi de la camerele din trafic de pe traseul R2 dintre Anenii-Noi şi Chişinău. Anume aici sunt mai multe camere instalate, inclusiv din cele care măsoară viteza medie pe parcursul localităţii. Respectiv, şoferii care indică o viteză medie de la 60 km/h în sus pe durata localităţii între cele două camere de la intrare şi ieşire, primesc notificări cu indicarea vitezei medii calculate. Cei care au o viteză medie între 50 şi 60 km/h se încadrează în marja de toleranţă în care şoferul ar trebui doar avertizat, aşa că nu primesc nici o scrisoare acasă. De asemenea, aceste camere prind nu doar viteza medie, ci şi o eventuală trecere prin faţa lor cu depăşire de viteză, astfel încât viteza medie poate fi de 55 km/h, dar dacă se traversează în faţa lor cu 61 km/h, de exemplu, va fi emisă oricum o amendă.
Prin urmare, vă îndemnăm să ţineţi cont de aceste camere reactivate pe traseul Anenii-Noi — Chişinău, dar şi de faptul că toate celelalte camere de pe traseele Moldovei pot fi deja reactivate sau ar putea fi reactivate în curând.
0
23,357
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!