Viteză record, de 288 km/h, surprinsă de radarul poliţiei pe o autostradă din România

24 August 2021, 13:31
Redacţia PiataAuto.md
Week-end trecut, o patrulă cu radar a poliţiei române a circulat pe una din autostrăzile relativ noi din România, pe sectorul Câmpia Turzii — Cluj Vest a autostrăzii A3. N-a durat mult până radarul a surprins vitezomani care goneau şi cu peste 100 km/h mai mult decât viteza admisă, iar unul din ei a bătut un record absolut.
La ora 16:14, în ziua de 22 august, patrula a surprins un automobil gonind cu 252 km/h. Fireşte, şoferul s-a ales cu permisul de conducere retras şi cu o cea mai mare amendă aplicabilă pentru depăşirea de viteză în România. La nici o oră distanţă, însă, pe aceeaşi autostradă acest record avea să fie doborât. La ora 17:04 un alt şofer a fost prins de radarul poliţiei cu o viteză de 288 km/h! Şi acest şofer a fost oprit şi amendat, pierzându-şi permisul de conducere.
Poliţia nu menţionează modelele celor două automobile dar nici nu mai contează. Se întreabă însă, pe autostrăzile României, unde limita de viteză e de 130 km/h, iar maniera de condus a multor şoferi generează adeseori situaţii periculoase şi congestionări temporare, ce viteză de reacţie poţi avea la o asemenea viteză?
0
2,742
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!