Ediţia de debut a primului Cadillac electric, Lyriq, s-a vândut complet în doar 19 minute

20 Septembrie 2021, 14:48
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că cererea pentru automobile electrice este încă subestimată la nivel mondial chiar şi de către producătorii auto. Cadillac tocmai a avut parte de o surpriză, când ediţia de debut a primului său model electric, SUV-ul Lyriq, s-a vândut în doar 19 minute după ce a fost dat startul rezervărilor online, în ziua de sâmbătă, 18 septembrie. Impresionant este şi faptul că livrările sunt aşteptate abia pentru anul 2022, deci clienţii ştiau din start că fac pre-comenzi pentru un vehicul care va fi livrat cel puţin peste 6-12 luni.
Un posibil motiv al acestei avalanşe de livrări ar putea fi şi depozitul de doar 100 dolari, necesar pentru a face precomanda. De asemenea, şi preţul de pornire de imediat sub 60,000 dolari, promis pentru acest SUV electric american, pare mult mai accesibil în raport cu mărcile germane premium, care-şi vând SUV-urile electrice mult mai scump.
Cadillac Lyriq are şi parametri tehnici super interesanţi, chiar şi în ipostaza sa de bază. Acesta va avea o baterie de 100 kWh, care va putea fi încărcată cu 19.2 kW de la prize AC şi cu 190 kW la prize fast charge DC.
Sistemul său de propulsie e unul cu un singur electromotor, montat pe puntea spate, care livrează 340 CP. Prin urmare, SUV-ul incipient va fi unul cu doar o punte motrice, cea din spate. Acesta promite şi o autonomie de peste 300 mile, adică apropiată de 500 km, dar încă nu există o omologare oficială din partea agenţiei americane EPA, responsabilă de testele oficiale de consum.
Şi pentru că e un Cadillac, noul Lyriq vine cu atitudine premium în acest segment, de la design exterior şi interior, până la mulţimea de tehnologii şi asistenţi, cu care e burduşit. Ce zici, cum îţi pare noul SUV electric Cadillac în raport cu modelele concurente ale mărcilor europene?
0
3,541
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!