Reacţia staţiei de testare auto din Chişinău la articolul redacţiei noastre despre invocarea problemelor inexistente

29 Septembrie 2021, 17:27
Ilie Toma
Acum câteva zile, publicam un articol în care menţionam cum în unele centre de revizie tehnică din Moldova ţi se creează probleme inexistente, din experienţa noastră cu invocarea unui far care ar bate prea jos şi un amortizor care ar fi cu un procent sub aderenţa minim admisă. Acel articol a stârnit un impact mult mai mare decât am fi aşteptat, foarte mulţi dintre voi, comunitate, menţionând despre situaţii similare, sau poate chiar şi mai deocheate. Ei bine, la câteva zile distanţă, am fost contactaţi de administratorii de la staţia respectivă, care au ţinut să ne comunice reacţia lor la cele menţionate în articol şi-n comentariile voastre.
Am aflat de la aceştia că au pornit deja o anchetă internă în urma acelei situaţii, urmând a fi analizate şi imaginile video din ultima perioadă, iar angajaţii care au creat piedici artificiale şoferilor vor fi sancţionaţi.

Mai mult ca atât, ni s-a comunicat că staţia de pe strada Bucuriei se află în prezent într-un plin proces de modernizare, cu atragerea mai multor manageri noi, care au în sarcină ridicarea standardului şi proceselor de muncă la această staţie.
Anume unul din acei manageri supervizori noi, tineri, ne-a şi contactat, declarând că situaţia relevată de noi îi va ajuta să urgenteze procesele de modernizare pe care le planificaseră. „Nu ne este plăcut să aflăm despre o asemenea experienţă, dar vom întreprinde tot ce se impune pentru a corecta radical lucrurile, imediat, fără întârziere. La această etapă, am dispus prezenţa permanentă a unui manager în sala de testare, care se va asigurare de corectitudinea interacţionării cu fiecare client, fiecare şofer. Dacă va apărea o nemulţumire, şoferii se vor putea adresa direct şi imediat managerului de sală, dar menirea lui este ca lucrurile să decurgă într-atât de corect, încât asemenea nemulţumiri să nu apară de aici încolo. Eu sunt adeptul corectitudinii şi transparenţei totale, nu voi tolera nicidecum situaţii de asemenea gen, pentru că sunt nedrepte faţă de şoferi şi neprofesioniste. Le cer scuze celor care au avut de-a face cu cea mai mică aluzie şi cea mai mică incomoditate şi vreau să-i asigur că începând de azi vor avea parte doar de atitudine profesionistă şi corectă din partea echipei de aici. Vom urmări îndeaproape situaţia, ne vom asigura că această promisiune devine o normalitate.”
Managerul a ţinut să ne informeze şi că în planul său de modernizare e inclusă şi o funcţionalitate prin care şoferii se vor putea programa online pentru ziua şi ora dorită testare, ba chiar vor putea şi achita online, venind doar pentru a trece testarea propriu-zisă, în timp minim. Acesta a mai menţionat că procesele de lucru urmează a fi regândite pentru o interacţiune minimă cu factorul uman, astfel încât să nu mai existe nici un loc de posibile interpretări, iar asta ar putea însemna mai multă computerizare în procesul de testare.
În fine, astăzi, într-un caz poate unic din Moldova pentru staţiile de testare, am avut parte de o discuţie cu un manager care nu a vrut doar să nege sau pur şi simplu să nu reacţioneze, ci a vrut să ne anunţe că-şi asumă situaţia şi că a reacţionat imediat pentru a înlătura toate posibilele cauze ale problemei. Am avut parte de o discuţie cu un manager care a analizat situaţia descrisă de noi şi de toate comentariile noastre, ale tuturor, şi a acţionat în rezultat, venind şi cu o promisiune în raport cu toţi şoferii. Sincer, ăsta e un semn de civilizaţie, de gândire progresistă, şi am vrea să sperăm că toate astea s-au tradus şi se vor traduce imediat într-o realitate schimbată. Şi dacă oricine dintre voi va merge la această staţie de testare, dar şi la oricare alta din Chişinău pentru comparaţie, chiar vă îndemnăm să vă descrieţi experienţa, cât de corectă şi profesionistă a fost. Dacă lucrurile se schimbă cu adevărat, înseamnă că am contribuit toţi împreună la o schimbare în bine!
2
2,846
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!