(VIDEO) Un mecanic dintr-un sat din Vietnam şi-a restaurat o Toyota Camry din ruine până la o maşină decentă

14 Septembrie 2021, 20:10
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când ai mâini iscusite şi o minte pricepută, uneori poţi face minuni chiar dacă trăieşti într-un sat uitat de lume din Vietnam. Nevoia de impune să nu arunci nimic şi să găseşti soluţia de a repara şi folosi chiar şi ceea ce alţii au aruncat demult.
O săptămână în urmă arătam o reparaţie a unui motor de Nissan într-un service din Pakistan, care se făcea în condiţii spartanice, neverosimile pentru cei din Europa. Ieri aveam un articol cu video despre o Toyota Vista/Camry cumpărată cu 750 euro în Rusia, într-o stare deplorabilă, care a fost readusă la condiţie cu un buget de doar 180 euro.

Dar şi asemenea bani de 750 euro şi încă 180 euro pe deasupra sunt un lux de neatins pentru un meşter din Vietnam. Omul are mâini de aur din a restaura obiecte vechi, nu neapărat maşini şi cu asta îşi câştigă existenţa. Şi-a făcut un canal de YouTube, dar îşi ascunde identitatea şi originea, probabil pentru că ar considera că e o ruşine s-o spună tare. Noi am identificat că e vorba de Vietnam după numerele de înmatriculare ale maşinii, care a fost exploatată cândva în jurul capitalei, când era funcţională.
Aşadar, mecanicul din satul vietnamez a găsit o Toyota Camry abandonată, pur şi simplu, ca fier vechi. Era ruginită profund, era plină de frunze în interior, era pur şi simplu un morman de fiare. N-avea componente şi nici vorbă să funcţioneze.
Dar a tractat-o acasă la el. Şi a început a o curăţa, a demonta dintâi ce a putut, cu propriile mâini. A meşterit zile la rând în garajul său. A făcut multe lucruri diferit de cum ar face meşterii profesionişti, deci departe de ceea ce s-ar face ca la carte. Dar standardele unui sat din Vietnam sunt un pic mai lejere.
După ce s-a convins că poate pune în mişcare maşina, a luat chit şi vopsea, apoi a şi vopsit Toyota, tot în condiţii spartanice.
Şi ştii care e paradoxul? Că la final a obţinut o Toyota Camry care arăta mai decent! Cu siguranţă departe de ce ne-am fi putut imagina cu toţii când am fi văzut primele imagini cu ea în ruine!
Acum, putem să zâmbim, putem să arătăm multe neajunsuri la maşina finală. Dar acest om din Vietnam va avea, probabil, cea mai frumoasă maşină din satul său! Şi nu pentru că a plătit mii de euro pentru ea, ci pur şi simplu pentru că a muncit la ea şi a văzut potenţialul acolo unde alţi s-ar fi lenevit până şi să privească!
Vezi mai jos întreaga transformare din anul 2021 a acestei Toyota Camry din 1986, cu motor de 2.0 litri sub capotă!
0
1,517
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!