Tesla a început a livra primele corturi Basecamp de 3.000 dolari pentru Cybertruck, care arată departe de promisiunile iniţiale

10 Martie 2024, 10:13
Redacţia PiataAuto.md
Încă de la prima dezvăluire pe scenă a lui Cybertruck în formă de prototip, în 2019, Tesla promitea că va exista un cort special, numit Basecamp, integrat frumos în designul maşinii, care să facă posibile şi plăcute experienţele de înnoptare în sălbăticie. Schiţele grafice de atunci arătau un cort care completa frumos designul triunghiular al benei, şi dădea impresia că e o completară organică a lui Cybertruck.
Foto: Aşa trebuia să arate cortul Basecamp, conform ideii iniţiale din 2019

Acum, în varianta de producţie, designul cortului Cybertruck s-a mai modificat, iar pe site-ul oficial Tesla, există imagini prinse doar din anumite unghiuri, cu unele zone suficient de întunecate încât să nu se prea înţeleagă detaliile.
Foto: Imagine actuală de pe site-ul Tesla cu cortul Basecamp

Unul din primii cumpărători ai cortului Basecamp, care costă 2.975 dolari, a încercat să-l monteze pe Cybertruck-ul său şi şi-a publicat impresiile online cu tot cu imaginile cu aspectul real.
În primul rând, e nevoie de montarea şi înşurubarea unei bare metalice sub cort, în benă, care să susţină dreaptă podeaua cortului. Unele elemente sunt destul de grele, spune proprietarului, şi ai avea de ajutor să le montezi. Există nişte elemente care să uşureze procesul de montare, cu fixări relativ uşoare de caroserie, însă montarea acelei barei inferioare e mai dificilă, spune el, necesitând aliniere corectă şi strângere a unor buloane, care poate fi uneori dificilă dacă strângi prea tare uul din ele. În instrucţiuni Tesla recomandă o lanternă, cu care să priveşti prin gaura unde trebuie să ajungă bulonul, ca să aliniezi mai bine iniţial.
Ei bine, toate astea n-ar fi o problemă mare pentru cine a mai strâns vreun bulon la viaţa lui, dar marea problemă a aspectul final cam şubred, cu o structură ce nu e tocmai tensionată şi rigidă pe partea ce formează pereţii şi acoperişul său. Totul nu mai mare deloc atât de special, nici măcar în comparaţie cu imaginile actuale de pe site-ul Tesla, ci mai degrabă un cort obişnuit de plajă, pus pe o bară metalică în benă, şi cu ceva mai mult material ca să acopere acea benă.
Pe lângă asta, a întâmpinat dificultăţi cu fermoare care se închid greu şi materiale de calitate îndoielnică, mai spune proprietarul.
Foto: Imagine de pe site-ul Tesla

Iar la final, marea surpriză i-a fost că n-a putut găsi în meniul maşinii renumitul regim Tent Mode, care fusese reclamat că poate fi folosit împreună cu acest cort. Rolul acestui regim era ca suspensia pneumatică a maşinii să niveleze maşina, astfel încât să ai impresia unei podele drepte în cort. Acum, însă, dacă maşina e parcată sub un anumit unghi, la fel de înclinat e şi cortul şi ai impresia că aluneci spre vale. Şi, apropo, cortul nu are nimic prevăzut ca să poţi folosi priza din benă şi să beneficiezi de vreo priză în interiorul cortului. Per total, noul cort pare o dezamăgire pentru acest prim proprietar, mai ales la un preţ de aproape 3.000 dolari şi mai ales că promisiunile iniţial erau mult mai măreţe. Apropo, regimul Tent Mode e reclamat şi indicat că trebuie folosit chiar şi acum pe site-ul Tesla, deşi e de negăsit în meniul maşinii.
0
13,472
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!