În guvernul Moldovei a ajuns o iniţiativă care ar interzice filmarea poliţiştilor şi apropierea de aceştia, dar a fost respinsă

28 Octombrie 2021, 18:22
Redacţia PiataAuto.md
În mediul online din Moldova au apărut azi capturi şi secvenţe dintr-un proiect de hotărâre de guvern, ce ar modifica legea nr. 288 cu privire la activitatea funcţionarilor cu statut special, inclusiv a poliţiştilor. Partea revoltătoare este că aceste modificări presupuneau apariţia interdicţiei cetăţenilor de a se apropia la o distanţă mai mică de 2 metri, filmarea sau fotografierea lor şi chiar iluminarea feţei acestora. Întrucât interdicţiile par absurde şi puţin probabile de a fi adoptate, am vrut să aflăm cât de adevărate sunt informaţiile că o asemenea propunere ar exista.
Respectiv, am aflat că a existat cu adevărat o asemenea inţiativă deocheată, după cum o numesc chiar unii deputaţi. Însă ea nu a trecut nici măcar de şedinţa secretarilor generali. Respectiv, ni s-a confirmat că nici guvernul nu va susţine o ademenea idee de modificare, nici parlamentul.
Foto: una din capturile care circulau azi în mediul online din Moldova

Prin urmare, cineva a vrut cu tot dinadinsul să creeze impresia că o asemenea modificare de lege ar fi pe cale să fie adoptată şi e ca şi cum decisă. Alarmarea noastră, a tuturor, este cât se poate de justificată în asemenea cazuri. Însă, după verificarea informaţiilor, putem spune că nu există motive de îngrijorare, iar ideile năstruşnice au fost respinse chiar din start.
0
3,070
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!