(VIDEO) Acesta e Strela, un soi de Hummer creat în Rusia, din piese Gazelle

10 Octombrie 2021, 10:01
Redacţia PiataAuto.md
O companie din Rusia e pe cale de a crea cel mai tare offroader de serie din Rusia, după cum spune chiar ea, numit Strela. Designul acestuia seamănă foarte mult cu Hummer-ul american, iar asocierea asta le apare tuturor celor care-l văd, de la presă la public. De curând, a fost creat primul prototip funcţional, care poate merge şi poate fi testat, aşa că un canal de YouTube din Rusia l-a şi cunoscut în detaliu.
Offroader-ul Strela (denumirea semnifică săgeată în traducerea din rusă) e construit pe un cadru dur, luat de la un camion GAZelle. Puntea spate vine tot de la GAZ, de la modelul Soboli NN. Paradoxal, dar prototipul e doar cu tracţiune spate, tracţiunea integrală urmând să apară atunci când va apărea şi un Soboli NN cu tracţiune 4x4. Suspensia spate e pe bază de foi de arcuri, iar cea din faţă pe arcuri circulare normale.
La partea de caroserie, deşi designul pare brutal de rectangular, el e de fapt cârpit dintr-o cabină de camionetă GAZelle în faţă. Deci ceea ce vedem de la montantul faţă până la montantul central — e efectiv o cabină de camionetă, iar montanţii faţă merg până la jos, sub aripi, fiind ascunşi de nou formă rectangulară a părţii faţă, care e făcută din plastic. În schimb partea din spate, care a fost adăugată în prelungirea cabinei, e din oţel.
La capitolul design creatorii spun că nu s-au inspirat neapărat de la Hummer, ci de la camioanele Ural, care au grilă asemănătoare şi design rectangular. Însă oricum toţi cei, care-l văd, îl poreclesc Hummer-ul din Rusia, ori şi dimensiunile maşinii sunt similare cu Hummer H1. Mai mult ca atât, creatorii au vrut atât de mult s-o facă de o lăţime comparabilă, încă au montat pe roţi elemente de depărtare artificială faţă de butucul de fixare a roţii — o soluţie periculoasă şi neacceptată pe drumurile publice în cele mai multe ţări, dar aici e ceva temporar, doar pe prototip.
Frânele spate ale acestui imens offroader sunt pe bază de tamburi, nu pe discuri. E moştenirea de la puntea camionetei GAZelle, n-ai ce-i face.
Sub capotă e un motor diesel american de origine Cummins, de 2.8 litri şi 150 CP, dar asta doar pentru că acest motor se pune în mod oficial şi pe GAZelle. Acest propulsor ar trebui să-i asigure offroader-ului din Rusia o viteză maximă de 130 km/h, iar adâncimea de înaintare prin apă ar trebui să fie de până la 1 metru, datorită admisiei montate mai sus.
Ei bine, în video-ul de mai jos acest prim prototip al offroader-ului Strela a fost pus niţel şi la încercare. Poţi vedea cum se descurcă el în forma sa prezentă, iar dacă ai nevoie, poţi include şi subtitre.
0
3,643
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!