Pe traseul Chişinău-Străşeni are loc montarea barierelor de beton, ce separă cele două sensuri de circulaţie

15 Noiembrie 2021, 16:19
Redacţia PiataAuto.md
Traseul Chişinău-Străşeni, numit şi R1 sau E58, e unul cu grave scăpări de proiectare la lăţirea şi repararea sa, având implantate în el multiple pericole. Ne-am referit la aceste scăpări în cazurile nenumăratelor accidente grave, unele letale, care s-au produs — o lăţime imensă fără bariere separatoare, proiectarea intersecţiilor în vârf de deal, fără vizibilitate şi fără securizarea traficului, lipsa acostamentului securizat şi multe alte probleme. Practic, în fiecare săptămână aici au loc 1-2 accidente foarte grave.
Acum, însă, autorităţile au recurs la montarea barierelor de beton pentru separarea sensurilor de circulaţie. Acestea au fost deja instalate începând cu zona intersecţiei cu intrarea în Cojuşna dinspre Vatra şi procesul de instalare continuă în prezent în direcţia Străşeni. Acest fapt ar trebui să permită evitarea accidentelor cu lovituri frontale, dar şi a întoarcerilor neregulamentare, de genul celei din accidentul dintre un camion şi un microbuz, produs acum două săptămâni.
În prezent, în zonele unde se desfăşoară lucrări circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă, fapt care necesită prudenţă suplimentară la deplasare.
2
1,938
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!