(VIDEO) Manieră de condus cu frânări bruşte şi blocarea depăşirilor din partea unui şofer de ambulanţă din Polonia

4 Noiembrie 2021, 09:57
Redacţia PiataAuto.md
Condusul agresiv, cu frânări bruşte şi schimbări haotice de direcţie, e aspru pedepsit în mai multe ţări, întrucât e generator de pericole majore în trafic. În cele mai multe ţări asemenea protagonişti se aleg minim cu permisul de conducere suspendat şi o amendă uriaşă, iar în unele ţări, precum Moldova sau Germania, poţi face teoretic şi închisoare sau muncă în folosul comunităţii în urma unor asemenea manevre. Dar un caz din Polonia, surprins recent de o cameră de bord, a bulversat opinia publică, pentru că autorul acestui condus agresiv a fost un profesionist de la care te aştepţi cel mai puţin s-o facă — un şofer de ambulanţă.
Situaţia s-a produs la 25 octombrie 2021, pe traseul DK94 şi a fost surprinsă de camera de bord a unui şofer care a şi avut de pătimit în urma ambulanţei. La un moment dat, el a fost depăşit de o ambulanţă pe traseu, ambulanţa neavând girofarurile aprinse, iar depăşirea durând până spre o zonă cu linie continuă. În spatele ambulanţei, o manevră similară făcuse şi un BMW, care a dispărut ulterior din peisaj. Însă la scurt timp ambulanţa a început a frâna nefiresc în mijlocul drumului, impunând şi şoferul din spatele său să frâneze. Însă ceva mai încolo după traversarea unei alte localităţi, când autorul video-ului a vrut să depăşească ambulanţa fără girofar, şoferul acesteia a recurs la manevre de condus agresiv, blocându-i celui din spate său posibilitatea de a depăşi prin manevre de schimbare a direcţiei şi frânări.
Un comportament total neclar şi neconform cu rolul de şofer de ambulanţă, deci, care a ajuns acum şi în vizorul poliţiei din Polonia, întrucât şoferul nu avea girofarul inclus şi astfel ar fi trebuit să se conformeze aceloraşi reguli de circulaţie.

Vezi mai jos întreaga situaţie surprinsă în Polonia.
0
3,855
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!