(VIDEO) Şoferi din Europa de Est pe camioane americane şi condiţiile de drum pe care le întâmpină în Canada, în drumul spre Alaska

2 Noiembrie 2021, 19:22
Redacţia PiataAuto.md
SUA şi Canada sunt ţările în care munca de şofer de camion este printre cele mai plătite din lume, mai ales dacă e vorba de transporturi speciale sau de destinaţii mai dificile. Şi tocmai asta a atras o mulţime dintre oamenii din Europa de Est, imigraţi peste ocean, să muncească în acest domeniu. Şi apoi, au camioanele alea nord-americane o magie aparte, care inspiră deopotrivă durabilitate în condiţii grele şi simplitate în operare, înţesată cu condiţii de confort mult mai bune.
Ei bine, video-ul de mai jos e unul cât se poate de brut, dar e filmat de tocmai de un asemenea şofer din Europa de Est, stabilit peste ocean, care a vrut să arate condiţiile unei zile obişnuite de iarnă pe un traseu considerat solicitant şi dificil. El călătoreşte într-un grup cu alţi şoferi de camioane, pe care-i cunoaşte, fapt foarte recomandat în asemenea condiţii, or, astfel poţi avea garanţia unui ajutor reciproc imediat. Destinaţia era Alaska, iar pentru a ajunge acolo, trebuie traversată toată Canada, de la hotarul său sudic la cel nordic, pe partea vestică. În momentul filmărilor, grupul se afla pe traseul 37 dintr-o regiune muntoasă a British Columbia, şi au ajuns în condiţiile unui ciclon de ninsoare abundentă.
Cum se descurcă acele camioane clasice americane prin asemenea condiţii? Cât se poate de bine, mai ales dacă au lanţuri, cum e recomandat în asemenea regiuni şi condiţii. Dar oricum, din tot fluxul de camioane, mai ales la urcări în pante, s-au găsit camioane care au derapat pe lateral şi au blocat drumul. Iar de aici începe o întreagă epopee de tractare reciprocă, de ajutor. Se ajută toţi, indiferent că vin din Europa de Est, din alte regiuni sau că sunt localnici. Canada e o ţară mult prea diversă, mai ales la profesioniştii din această industrie. Aşa că spiritul de colegialitate devine mai puternic, cumva, când condiţiile de înaintare devin mai dificile, şi toţi vor să poată înainta cu bine mai departe.
Aşadar, mai jos e mai mult un vlog brut un unui asemenea şofer. Se vorbeşte în engleză, cu anumite porţiuni de interacţiune în rusă. Aşa cum zice şoferul de camion, e doar o zi obişnuită în condiţii neobişnuite ale unuia din cele mai pustii şi periculoase drumuri din Canada, spre Alaska.
0
22,329
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!