(VIDEO) Un Nissan GT-R din 1991, cu 1000 CP la activ, poate atinge 300 km/h, dar n-are cifre pe vitezometru

11 Noiembrie 2021, 20:07
Redacţia PiataAuto.md
Nu în zadar se zice că overengineering-ul maşinilor din anii 80 şi 90 era la cel mai consistent nivel, atât la germani, cât şi la japonezi. Or, să poţi conduce azi un Nissan GT-R din 1991 la viteze de 300 km/h, scoţând 1,000 CP dintr-un motor de 2.6 litri, e ceva ce cu siguranţă n-ai putea face în anul 2051 dintr-o maşină produsă în 2021, de parametri similari.
Da, fireşte, acesta e un Nissan modificat amplu, dar esenţa maşinii e aceeaşi. Motorul ăla a putut fi adus la 1,000 CP pentru că are o structură ce rezistă. Suspensia a primit arcuri şi amortizoare noi, ba chiar şi bucşe noi, dar arhitectura ei face faţă cu mult peste vitezele pentru care a fost proiectată cândva. Iar turometrul maşinii are cifre inscripţionate până la 10,000 rpm, fapt care nu-l mai vedem în zilele noastre. Şi totuşi, există o problemă.
Problema e în lipsa cifrelor suficiente pe vitezometru. Datorită puterii crescute, acest Nissan poate atinge viteze de până la 300 km/h, dar pe vitezometru are doar 180, cu un pic de spaţiu de rezervă, până spre 200. Aşa că atunci când atinge 300 km/h, acul continuă să se ducă mai departe, până ajunge din nou la 0, unde probabil o barieră mecanică îl încurcă să urce şi mai mult.
Ei bine, şi nu în ultimul rând, sunetul acestui Nissan în timp ce merge cu viteze ameţitoare e pur şi simplu fascinant. A fost filmat de curând prin Germania, pe autostrăzi, însă nu doar din interior, ci şi din exterior, inclusiv cu sunetul pe care-l generează trecând pe alături. Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
6,184
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!