(VIDEO) Cum arată cel mai lung camion Peterbilt, creat pentru un şofer care călătoreşte împreună cu soţia sa

19 Decembrie 2021, 10:29
Redacţia PiataAuto.md
Despre faptul că multe camioane americane sunt de dimensiuni extra-generoase şi au adevărate apartamente la bord deja ştim cu toţii. Dar acest şofer de camion din SUA şi-a luat cu el la muncă nu doar casa, ci şi soţia. Şi aşa a ajuns să comande la cei de la Peterbilt ceea ce el spune că ar fi cel mai lung camion pe care l-a produs fabrica vreodată.
Cei doi soţi, pe nume Chris şi Ruth Smith, au trăit mult timp în Marea Britanie, dar de mai bine de două decenii au decis să se mute în SUA şi să-şi continue munca acolo. Chris e fan de camioane americane Peterbilt de când se ţine minte, aşa că nici nu s-a pus întrebarea ce camion să aleagă când a venit momentul comandări acestui camion. Avea un vis şi ştia exact ce vrea.
Aşa a ajuns să deţină un camion în care doar zona de trai are peste 16.8 metri pătraţi! A comandat de la Peterbilt cel mai lung şasiu posibil, şi i-au livrat unul de 9.65 metri lungime. Sub capotă şi-a pus un motor diesel Cummins din seria X15, care livrează 605 CP. Foarte important, cei doi au vrut neapărat o cutie manuală, aşa că au una de acest tip, cu 18 trepte.
Desigur, apartamentul lor pe roţi e unul uriaş, având şi pat mai mare, şi zone de living cu decor de lemn, mai aproape de stilul unei case nemişcate. Chiar şi scaunele de pasageri au fost făcute mai profilate şi mai luxoase, ca să se simtă mai bine la drum lungi. Soţia conduce şi ea, încă din 1998 încoace. Cei doi planifică să iasă la pensie cu acest camion, deci au fost generoşi în a şi-l configura.
Având un camion atât de mare, mulţi s-a putea întreba ce mai pot ei transporta drept sarcină utilă, drept marfă? Or, un camion trebuie să rămână sub limitele de masă totală admisă, şi cu cât mai mare şi mai greu e însăşi camionul, cu atât mai puţine tone rămân pentru ceea ce se transportă. În cazul celor doi soţi, ei duc în special motoare reactive de avioane prin SUA, iar acestea sunt relativ uşoare, de până la 2 tone, însă transportarea lor a adeseori mai bine plătită decât o remorcă ce ar avea 20 de tone de marfă standard.
Aşadar, cei doi muncesc împreună, aşa că acest şofer de camion e şi la muncă şi acasă cu soţia în acelaşi timp. Cei doi au şi o casă în Arizona, dar la ea merg doar iarna pentru a face o pauză. În rest, le place ritmul de a munci şi trăi în camionul lor Peterbilt, pe care-l poţi vedea în video-ul de mai jos.
0
39,619
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!