(VIDEO) Un youtuber din Rusia a dezasamblat motorul distrus de chip-tuning al unei legendare Toyota Land Cruiser

15 Decembrie 2021, 19:04
Redacţia PiataAuto.md
Toyota Land Cruiser are o reputaţie a fi excelent de durabilă în timp, iar asta e valabil cam pentru toate generaţiile precedente şi pentru toate versiunile de caroserie. Însă, mai ales la Land Cruiser Prado, există motoare diesel în 4 cilindri, care, deşi sunt la fel de durabile, nu excelează în puterea oferită, raportată la greutatea maşinii. Aşa că în multe ţări unii proprietari ajung să recurgă la renumitul chip-tuning, care e, de fapt, o rescriere de soft, pentru ca acesta să scoată mai multă putere.
Se pare, însă, că aşa cum zic adeseori şi inginerii, chip tuning-ul poate bucura o perioadă de timp, însă va grăbi uzura motorului, iar această uzură a ajuns la un grad fatal la numai 200 mii km parcurşi la un motor de Toyota, cu prezumţia că chip tuning-ul a fost aplicat după trecerea perioadei de garanţie. Prin urmare, calculând perioada netă de beneficiu şi raportând la faptul că un asemenea motor de Toyota ar fi trebui să ţină minim 600-800 mii km fără vreo intervenţie serioasă, dauna adusă de chip-tuning e cât se poate de elocventă în acest caz.
Aşadar, un youtuber din Rusia, tot el proprietar al unui service specializat în reparaţii mai ales de Toyota, a dezasamblat un asemenea motor distrus, pentru a arăta pe viu urmările chip tuning-ului pe exemplarul vizat. Din păcate, motorul a rămas cu sechele care nu pot fi remediate pur şi simplu şi chiar şi după o reparaţie amplă, tot va avea prezente unele efecte, printre care şi consumul mare de ulei.
Vezi mai jos toată epopeea. Poţi include şi subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită, dacă ai nevoie.
0
5,886
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!