Fabrica Tesla din SUA a ajuns la un randament record, depăşind cele mai mari fabrici ale Toyota şi BMW

26 Ianuarie 2022, 10:55
Ilie Toma
Deşi Elon Musk a spus de multe ori că cea mai mare provocare nu e să inventezi maşini bune, ci să le produci bine în număr mare, se pare că lui i-a reuşit cu excelenţă acest lucru, or, fabrica Tesla din Fremont, California, SUA, a ajuns la un randament excepţional, depăşind fabricile lider la acest capitol de pe teritoriul SUA de până acum — cea din Georgetown a celor de la Toyota şi cea din Spartanburg a celor de la BMW, unde se produc cele mai multe SUV-uri ale mărcii germane.
Foto: Fabrica Tesla din Fremont, California

Astfel, fabrica Tesla a ajuns la o producţie de 8,550 de automobile pe săptămână, faţă de 8,427 automobile la Toyota şi 8,343 automobile la BMW. Ocupantele locurilor 4 şi 5 sunt o altă fabrică Toyota, din Indiana şi o fabrică Ford din Kentucky, cu 8,200 şi 7,600 maşini produse săptămânal.
Toate aceste cifre, însă, nu reprezintă randamentul, ci capacitatea de producţie. Atunci când se raportează această capacitate la suprafaţa fiecărei fabrici, însă, rezultă adevăratul randament. Astfel, fabrica celor de la Tesla ocupă o suprafaţă de doar 492,000 metri pătraţi, în timp ce fabrica celor de la Toyota, ocupanta locului 2 la capacitate, ocupă o suprafaţă de 836,000 metri pătraţi, deci aproape dublu!
Încă un indicator important e că la ambele fabrici numărul de angajaţi e de circa 10 mii, cifra fiind cu câteva sute de oameni mai mare în cazul Toyota. BMW angajează 11 mii oameni la fabrica sa din Spartanburg. Prin urmare, având toţi aceşti indicatori importanţi, fabrica Tesla din Fremont a fost declarată drept cea care are cel mai mare randament din SUA, conform unui raport publicat de Bloomberg, care analizează întreaga industrie auto SUA.
0
3,826
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!