(VIDEO) Tesla a livrat un Model 3 fără plăcuţe de frână în SUA, iar service-ul i-a spus cumpărătoarei că sunetele de la roată sunt normale

17 Ianuarie 2022, 16:27
Redacţia PiataAuto.md
Tesla e o marcă inovatoare, ale cărei merite în schimbarea industriei auto sunt incontestabile, dar problemele cu scăpările la calitate, la unele exemplare, continuă să apară periodic, unele din ele fiind de-a dreptul incredibile.
O cumpărătoare a unei Tesla Model 3 din oraşul Tampa, SUA a avut parte de curând de o experienţă total bizară. Femeia şi-a ridicat maşina de la reprezentanţă la 19 decembrie, dar a scurt timp a auzit sunete stranii de la roata stângă spate a maşinii sale. Proprietara a sunat la centrul de deservire Tesla pentru a anunţa problema, iar cei de acolo i-au spus că e normal să se audă asemenea sunete de la roata la frânele de performanţă ale maşinii, dar dacă vrea o inspecţie, o pot programa la 12 ianuarie 2022, adică peste 3 săptămâni. Proprietara a filmat şi video-ul de mai jos cu sunetele iniţiale la 23 decembrie, pentru a avea dovada, iar atunci maşina avea doar 85 mile pe odometru, adică echivalentul a circa 136 km.
Proprietara şi-a făcut rezervarea la service, dar între timp a decis să meargă şi la un service independent, specializat în Tesla, pentru a face o verificare minimă şi a înţelege care e problema. Maşina avea 112 mile la bord, echivalentul a circa 180 km. Cei de acolo au descoperit uimiţi că la roata stângă spate lipseau plăcuţele de frână în totalitate, iar la apăsările pedalei etrierele stingeau direct discul de frână. În rezultat, a fost distrus rapid şi discul, şi etrierul cu tot cu pistoanele sale, dar şi rotorul frânei de mână. Într-un cuvânt, cam toate componentele sistemului de frânare de la acea roată.

Odată ce a descoperit problema, proprietara şi-a urcat Tesla pe un camion cu platformă şi a dus-o la centrul de deservire al Tesla, insistând ca aceştia să-i rezolve problema. Aceştia au recunoscut că o vorba de o scăpare de la uzină şi au promis înlocuirea tuturor componentelor afectate, iar în prezent proprietara aşteaptă să fie anunţată când va fi gata reparaţia maşinii sale.
1
64,322
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!