Operaţiune exemplară de căutare şi reţinere a unui şofer de camion în Moldova, care a lovit mortal un pieton şi a fugit

20 Februarie 2022, 08:49
Redacţia PiataAuto.md
În dimineaţa zilei de sâmbătă, poliţia din Moldova fusese alertată că pe traseul R30 din raionul Ştefan-Vodă, în apropiere de intrarea în satul Cioburciu, a fost descoperit un bărbat decedat de 30-40 ani, care avea semnele unei lovituri de vehicul, iar vehiculul care îl accidentase nu mai era la faţa locului. Cel mai probabil, accidentul se produsese cu ceva timp înainte, posibil în timpul nopţii, iar şoferul implicat fugise. De aici a fost declanşată o operaţiune de căutare exemplară, cum mai rar s-a întâmplat în Moldova în ultimul timp.
Poliţiştii au găsit la faţa locului o piesă de plastic, care avea inscripţionată pe ea denumirea DAF, deci era aproape sigur că vehiculul căutat era un camion DAF. Din nou, identificarea modelului s-a făcut rapid, între timp s-a identificat şi victima, care avea 43 de ani şi era originar din oraşul Ştefan-Vodă.
Între timp, poliţiştii au pornit măsurile operative pentru a stabil locaţia de mai departe a autorului care a fugit de la faţa locului. Prin măsuri operative, în zilele noastre cu tehnologie, înţelegem şi imagini de pe camerele video de trafic, şi localizări ale telefoanelor mobile. În prezent, cu atât de multă tehnologie, pur şi simplu fuga de locul accidentului nu are sens şi doar agravează pedeapsa. Poliţiştii au descoperit că accidentul s-a produs la orele nopţii, iar ulterior şoferul de camion a mers de urgenţă la un service din Anenii-Noi pentru a-şi repara camionul. Apoi a ieşit de pe teritoriul Moldovei, continuându-şi drumul. Ieri seară, şoferul revenea înapoi în Moldova, conform traseului său de muncă. Însă către orele serii camionul era deja identificat, la fel ca şi şoferul, aşa că DAF-ul a fost reţinut la vamă, iar şoferul încătuşat de poliţie direct pe teritoriul punctului vamal.
Nu putem şti sigur, dar în asemenea cazuri, oricând există şansa că dacă şoferul oprea şi acorda ajutor pietonului, chema ambulanţa, poate acel om supravieţuia. Şi apoi, dacă acest şofer chema poliţia şi se analizau circumstanţele obiectiv, poate existau şanse ca să se aleagă cu o pedeapsă mai mică, sau multe alte scenarii, dar, această fugă îl incriminează deja ireversibil.
0
2,521
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!