Primăria Chişinău anunţă că 80 de străzi din municipiu au fost plombate într-o săptămână după topirea zăpezii

9 Februarie 2022, 09:59
Redacţia PiataAuto.md
Primarul Chişinăului a raportat azi că doar pe parcursul săptămânii trecute în capitală au fost plombate 80 de străzi principale şi secundare, care aveau gropi, apărute după topirea zăpezilor. Tradiţional, în Moldova după îngheţuri şi topiri de zăpezi, asfaltul de pe carosabil începe a ceda şi apar gropi periculoase. Anul trecut, din cauza unor proceduri birocratice cu aprobarea standardului de asfalt, gropile au început a fi reparate abia în vară. În acest an, se pare, se intervine mult mai devreme.
Acum s-a intervenit pe străzile cu cele mai grave şi mai adânci gropi, iar lucrările au fost făcute de regia municipală Exdrupo. Fiind lucrări de plombare cu asfalt ce poate fi aplicat în perioada rece a anului, însă, s-a lucrat mai mult manual la ele, cu lopeţi şi compactoare mici. Nu ne putem pronunţa ca eficienţă economică şi randament, sau de ce asflatul se topeşte de fiecare dată împreună cu zăpezile, dar din punct de vedere al siguranţei rutiere pe drumuri, plombarea mai rapidă a gropilor periculoase e un fapt pozitiv evident.
Totodată, primăria anunţă că săptămâna trecută s-a lucrat intens şi la curăţarea resturilor de material antiderapant de pe străzi, dar şi s-au curăţit scurgerile pentru canalizare. De asemenea, pe bulevardul Dacia s-au instalat în regim de testare noi elemente de iluminare LED, iar primarul a sugerat că în curând vor fi dezvăluite planuri grandioase pentru reabilitarea totală a bulevardului Dacia din Chişinău.
1
904
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!