Un Mercedes ML a venit să treacă ITP-ul în România cu martorii de bord acoperiţi cu bandă de izolat

16 Februarie 2022, 09:48
Redacţia PiataAuto.md
Ideea de a rezolva problema martorilor de bord, aprinşi pentru a o semnala o eroare, nu prin îndepărtarea cauzelor tehnice ale acelei erori, ci prin acoperirea martorului de bord cu o bandă izolantă e un soi de folclor anecdotic deja, dar parcă cei mai mulţi dintre noi ne-am fi gândit că nimeni nu s-ar apuca să facă în serios una ca asta. Şi totuşi, Registrul Auto Român raportează un caz recent în care un Mercedes ML a venit să treacă inspecţia tehnică periodică exact aşa.
Maşina a intrat în staţia de testare RAR din Caraş-Severin având planşa de bord acoperită cu o bandă izolantă în zona martorilor esenţiali. Mai mult ca atât, de după bandă se putea vedea existenţa unor lumini aprinse. Evident, inspectorii au observat banda şi posibila problemă, iar când au scos-o, au descoperit că Mercedesul avea martorii de airbag aprinşi unul care indica o problemă la sistemul de airbag-uri şi altul că airbag-ul e oprit din circuit.
Bineînţeles, Mercedesul a fost respins de la trecerea ITP-ului şi acum ar trebui să-şi remedieze probleme tehnice în esenţă, pentru a mai încerca să treacă din nou inspecţia şi a fi admis să circule pe drumurile publice.
0
3,514
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!