(VIDEO) Cum e să fii biciclist pe drumurile din Moldova, din experienţa unui locuitor al Chişinăului

22 Februarie 2022, 10:09
Redacţia PiataAuto.md
Deşi uneori autorităţile anunţă că-şi fac griji de biciclişti şi mai desenează câte o bandă dedicată acestora, în esenţă din Chişinău şi din întreaga ţară lipsesc pistele dedicate bicicliştilor, care ar avea continuitate între ele şi ar permite deplasarea în siguranţă a acestora, cât mai separată de fluxul de vehicule motorizate. Din această cauză, bicicliştii sunt nevoiţi să împartă adeseori aceleaşi drumuri cu maşini şi camioane, cu pericole constante de care trebuie să ţină cont.
Un locuitor al Chişinăului a publicat ieri un video din experienţa sa, adunată în câteva luni, pe drumurile capitalei şi ale Moldovei. Din video se poate vedea că acesta conduce aproape zilnic bicicleta sa, ea fiind echipată cu elemente de iluminare, iar el cu echipament corect şi chiar vestă reflectorizantă. Deci, la acest capitol totul e cât se poate de exemplar.
Şi totuşi, situaţiile periculoase, departe de a fi exemplare, pe care le întâmpină sunt cu duiumul. Unele chiar sunt la limita unor accidente grave, altele sunt doar o neglijenţă din partea unor şoferi de camioane sau automobile. Din fericire biciclistul pare să le fi evitat pe toate cu succes, dar acest film din perspectiva propriei experienţe a unui biciclist arată foarte elocvent cum e să fii, de fapt, biciclist pe drumurile din Moldova şi ce ajungi să înfrunţi în fiecare zi. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,438
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!