(VIDEO) Un accident simplu din Chişinău e simptomul unei intersecţii complexe

1 Februarie 2022, 09:55
Redacţia PiataAuto.md
Ieri, la intersecţia cu sens giratoriu a străzilor Tudor Vladimirescu şi Renaşterii din Chişinău a fost surprins un accident simplu, care s-a lăsat doar o bară de protecţie desprinsă de pe o maşină şi zgârieturi pe alta, dar acest accident e simptomul unei intersecţii complexe, care dă bătăi de cap şoferilor mai ales la ore aglomerate şi creează asemenea situaţii
Problema de aici vine din faptul că bulevardul Renaşterii e o stradă lată, iar în zona intersecţiei cu sens giratoriu lăţimea ei e de-a dreptul uriaşă, pentru a cuprinde toate direcţiile de deplasare. Respectiv, fluxurile de transport de pe cele două străzi ajung să se contopească pe bulevardul Renaşterii, iar pe sensul giratoriu propriu-zis nu există marcaje. În schimb, pe Renaşterii (marcată pe harta de mai jos drept Grigore Vieru, dar, de fapt, Vieru începe după interseţia cu Albişoara) apar trei benzi extrem de late, în care încap la început câte două maşini în fiecare din ele, exact cum s-a întâmplat şi în situaţia de ieri.
Spre sfârşitul intersecţiei benzile ultra late se îngustează, iar astfel două maşini ajung în situaţia de a nu şti care şi cui să cedeze, pentru că efectiv se aflau cumva pe aceeaşi bandă. Unii şoferi cred că dacă au venit de pe sensul giratoriu au prioritate, respectiv cei de pe partea stângă a benzii, doar că vorbim deja de o bandă care a început cu 20-30 metri în urmă, prin urmare prioritatea de pe sens giratoriu nu mai prea poate fi invocată. Alţii cred că funcţionează prioritatea de pe partea dreaptă, şi respectiv cei din dreapta benzii au prioritate.
Respectiv, când se ajunge în asemenea cazuri precum cel de ieri, când două maşini aflate pe aceeaşi bandă lată se acroşează fără ca una să fi schimbat banda, apare o dilemă vizavi de cine e cu adevărat vinovat într-o asemenea situaţie. Cele mai vinovate, însă, par a fi marcajele difuze, care lasă loc de asemenea situaţii.

Vezi situaţia surprinsă ieri în video-ul de mai jos şi spune-e ce crezi, cine din cei doi şoferi e vinovat, dar şi cum crezi că ar putea fi rezolvată situaţia de la această intersecţie din Chişinău.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Sergiu Cojocari
0
3,804
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!