BMW a anunţat oficial că sistează producţia maşinilor sale la fabrica din Rusia şi întrerupe livrările tuturor modelelor

2 Martie 2022, 09:42
Redacţia PiataAuto.md
BMW, una din cele mai populare şi dorite mărci premium din Rusia, a anunţat că a sistat complet producţia maşinilor sale la fabrica din Rusia, situată în regiunea Kaliningrad, şi a întrerupt livrările tuturor modelelor către Rusia.
Fabrica din Kaliningrad, numită Avtotor, aparţine investitorilor din Rusia şi asamblează modele BMW din anul 1999 încoace. La un moment dat, BMW anunţa că ar vrea să investească într-o fabrică proprie, dar în 2015 şi 2019 a amânat aceste planuri, din cauza situaţiei economice incerte din Rusia, iar la începutul lunii februarie 2022, fusese semnat un nou contract ce prelungea colaborarea cu Avtotor până în anul 2028. Până de curând, la această fabrică se asamblau modele BMW precum X5, X6, X7 şi Seria 5, destinate pieţei din Rusia. Tot aici, însă, se mai asamblează în prezent modele Hyundai şi Kia, inclusiv cele cu emblema Genesis.
Informaţia iniţială despre decizia BMW a fost publicată în Wall Street Journal, apoi a fost confirmată şi de oficiul BMW din Rusia către presa din Rusia. Distribuitorul local a adăugat că va continua deservirea tehnică a automobilelor BMW şi va încerca, în condiţiile logistice dificile actuale, să-şi onoreze obligaţiunile de garanţie pentru automobilele aflate deja în mâinile clienţilor.
1
1,558
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!