BMW a lansat un X5 Long, o versiune cu ampatament mărit a lui X5, doar pentru China

4 Martie 2022, 15:24
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, demult, versiunile cu ampatament mărit pentru un model aveau rost doar dacă se vorbea de cel mai mare sedan din gamă. Ori, dacă un model mai mic părea insuficient, pur şi simplu urcau în ierarhie şi cumpărai modelul mai mare. Azi, însă, lucrurile sunt uneori ceva mai diferite.
Piaţa din China e una în care versiunile cu ampatament mărit sunt extraordinar de populare şi ele există până şi la modelele mai compact. Chiar şi Seria 3 sau C-Class au versiuni Long, deşi există modele superioare aproape identice în dimensiuni. Piaţa de acolo, însă, tratează ca pe un simbol de statut aceste modele Long, aşa că ele sunt bine vândute, iar producătorii răspund acestei cereri, producând asemenea versiuni.
Şi dacă până de curând se vorbea de ampatament mărit doar pentru sedanuri, acum BMW lansează şi un SUV alungit — X5 Long, cu literele Li în denumirea motorizărilor, de exemplu xDrive40Li. Un asemenea X5 e cu 13 cm mai lung decât unul obişnuit, întreaga creştere de spaţiu mergând în beneficiul pasagerilor de pe rândul doi. Uşile spate mai lungi uşurează accesul în zona spate pentru acei pasageri, iar confortul de acolo promite a fi unul pe măsură, deşi BMW încă n-a publicat vreo imagine cu ambianţa zonei spate.
E interesant şi faptul că BMW va produce acest X5 cu ampatament mărit în China, nu la uzina din SUA, unde produce celelalte modele, fapt care certifică aşteptări foarte mari pentru popularitatea noului X5 Long în această ţară.
La momentul lansării, noul X5 Long e disponibil în două motorizări — xDrive30Li cu motor de 2.0 litri şi xDrive40Li cu motor de 3.0 litri şi 6 cilindri în linie. Cutia automată şi tracţiunea integrală sunt oferite implicit.
0
1,801
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!