Doi tineri din Suceava s-au dus cu un Mercedes până în Kiev, pentru a vedea dacă e cu adevărat război în Ucraina

23 Martie 2022, 08:49
Redacţia PiataAuto.md
În timp ce milioane de oameni din Ucraina fug din calea războiului, doi tineri dintr-o localitate din judeţul Suceava au avut suspiciuni dacă războiul din Ucraina e atât de grav precum se relatează şi au decis să urce la bordul unui Mercedes şi să meargă în Ucraina pentru a se convinge. Ce au descoperit la destinaţie a fost dincolo de orice senzaţie de curiozitate, iar acum cei doi tineri sunt în dificultate şi au transmis informaţii şi impresii pentru obsrvatornews.ro.
Cei doi amici sunt Cristian Lipa şi amicul său, Samuel. Cristi administrează o cafenea, iar Samuel e frizer. Cei doi au muncit în rol de voluntari în vama Siret timp de două săptămâni şi spun că acolo le-ar fi apărut suspiciune despre gravitatea războiului, intuind că atacul armatei ruse n-ar fi atât de grav precum s-ar relata. Ca să se convingă, au lăsat munca şi familiile şi au urcat la bordul unui Mercedes, cu volan pe dreapta din câte se pare, pentru a merge în Kiev.
Au condus opt ore până în capitala Ucrainei şi Cristi spune că au trecut prin circa 40-50 puncte de control. La destinaţie, la prima vedere li s-a părut că pe stradă erau oameni care-şi plimbau câinii, deşi erau mai puţini pe străzi decât ar fi aşteptat. Primele semne că totul e diferit au urmat când au vrut să se cazeze, or, nimeni în Ucraina nu aşteaptă turişti acum şi totul e închis. Au dormit în maşină şi spun că nu au avut unde mânca. Apoi au urmat şi bombardamentele.
Pe la ora 10, spune Cristian, s-a dat o rachetă undeva, auzindu-se o bubuitură foarte mare, şi au început sirenele aeriene, care au continuat toată noaptea. Aceştia nu s-au oprit la Kiev, însă, ci au continuat să exploreze împrejurimile, dând peste sate distruse în totalitate, maşini arse, etc. La un moment dat s-au ascuns cu maşina într-o mică pădure pentru a se ascunde de bombardamentele care se auzeau în apropiere.
Un alt bombardament a început chiar când dăduseră documentele unui soldat la un punct de control. Soldatul i-a tras în şanţ, unde au stat ascunşi 10 minute. Aceştia sunt deja de 4 zile în Ucraina şi s-au transformat pe nevrute în corespondenţi de război, începând a expedia informaţii şi video-uri pentru presa şi publicul din România. Ieri seară se aflau într-o localitate la circa 140 km de Kiev şi erau disperaţi să găsească ceva să mănânce.
Nu putem să nu menţionăm că fapta celor doi tineri e absolut neinspirată şi periculoasă şi n-ar trebui cu siguranţă urmată.
2
51,533
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!