Încă doi tineri care furaseră plăcuţe de înmatriculare de pe maşini venite din Ucraina au fost reţinuţi de poliţia Moldova

25 Martie 2022, 10:01
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova anunţă reţinerea a încă doi tineri suspectaţi de furtul plăcuţelor de înmatriculare de pe maşinile venite din Ucraina. Aceştia cereau recompense cuprinse între 100 şi 2,000 euro pentru rambursarea plăcuţelor, conform informaţiilor oferite de poliţie.
În cazurile relatate anterior, mai mulţi cititori adresaseră întrebarea logică, ce ar putea face hoţii cu plăcuţele de înmatriculare furate, pentru că ele nu reprezintă o mare valoare. Răspunsul e în recompensele cerute pentru ca hoţii să ramburseze acele plăcuţe, comunicarea având loc de obicei prin metode electronice, fără un contact direct. Dacă ţi se fură o plăcuţă de Moldova, însă, poţi merge la ASP şi cere eliberarea alteia, pentru doar câteva sute de lei, echivalentul a 10-20 euro, în dependenţă de format. Prin urmare, cererea recompenselor pentru numere moldoveneşti nu prea are rost. Dar situaţia e cu totul alta pentru maşinile venite din Ucraina, or, aceste maşini nu pot reveni pur şi simplu acasă să-şi perfecteze alte plăcuţe, iar soluţia în străinătate e mult mai anevoioasă. Prin urmare, aceşti hoţi au ales să profite de drama acestor oameni, fugiţi din calea războiului.
În cazul hoţilor prinşi ieri de poliţie, aceştia sunt din Ialoveni, au 18 şi, respectiv, 24 de ani şi au recunoscut furtul a cel puţin 8 seturi de plăcuţe. Aceştia au indicat poliţiei locul ascunderii şi au recunoscut sumele cerute drept recompensă, menţionate mai sus. În momentul furtului, aceştia lăsau un bileţel pe parbriz, cu indicaţii de comunicare şi unde să le fie transferaţi banii. Acum tinerii sunt cercetaţi penal pentru faptele comise.
0
1,094
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!