Patriarhul din Rusia şi-a adăugat în flota sa de maşini un Lincoln Navigator blindat

14 Martie 2022, 11:52
Redacţia PiataAuto.md
Şeful bisericii din Rusia, patriarhul Kirill, are o nouă maşină în coloana sa oficială, care e una de producţie americană şi pe deasupra blindată. E vorba de un Lincoln Navigator L, deci în versiune cu ampatament mărit, care măsoară 5.64 metri lungime.
Din informaţiile anunţate în presa rusă, SUV-ul a trecut printr-un tratament amplu de blindaj în Germania, la renumita companie Trasco Bremen, ajungând la un nivel balistic B6. Judecând după timpul necesar producţiei şi modificării unui asemenea vehicul, acesta a fost comandat înainte de începerea războiului din Ucraina, însă a fost văzut pentru prima dată în coloana oficialului abia în week-end-ul trecut, alături de un Mercedes S-Class W221 blindat, folosit de mai mult timp.
Atunci când iese din uzină, înainte de orice conversie pentru blindaj, un Lincoln Navigator L porneşte de la un preţ de 110 mii dolari SUA. Maşina are sub capotă un motor twin turbo V6, de 3.5 litri, care dezvoltă 450 CP. De obicei, blindajul unei asemenea maşini poate aduce preţul final unul triplu faţă de cel iniţial, întrucât necesită multe ore de muncă manuală şi folosirea unor materiale speciale.
0
10,005
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!