(VIDEO) Cât de magnific poate suna motorul de 5 cilindri al unui Audi clasic, modificat în zilele noastre

27 Martie 2022, 17:11
Redacţia PiataAuto.md
Motoarele de 5 cilindri sunt acel ingredient esenţial, care dau identitatea irepetabilă a ceea ce înseamnă şi a însemnat decenii la rând Audi. Da, asemenea motoare există şi azi în gama producătorului, din fericire, dar şi cele clasice, din anii 80, au o inginerie pur şi simplu extraordinară, iar dacă sunt lăsate să se dezlănţuie în voie, produc şi un sunet de-a dreptul magnific.
Mulţi ar spune că sunetul unui motor de 5 cilindri în linie e irepetabil şi ar avea cu siguranţă dreptate. După ce-l asculţi ceva timp şi-ţi obişnuieşti urechea cu el, şi auzi alte motoare, vei şti întotdeauna că ai de-a face cu altă arhitectură. Cele cu 5 cilindri, datorită arhitecturii lor şi a unui arbore cotit ce trebuie să prevadă funcţionarea unui număr impar de cilindri, scot un sunet un mult mai dur, mai brut, cu un accent pe sunetele medii spre bariton. E sunetul unui motor care toate forţele luptă diferit, pentru a asigura performanţa finală savuroasă.
În video-ul de mai jos e un asemenea Audi clasic, cu un motor legendar de 5 cilindri. E un Audi Sportquatto, de fapt o replică modernă a legendarului model Audi din anii 80. Foloseşte un motor original de 5 cilindri, dar puterea lui e adusă la parametri mult mai moderni, care pornesc de la 250 CP în sus. Iar maşina din video-ul de mai jos e în ipostaza cea mai puternică din câte sunt posibile, atingând 700 CP.
Deci, practic, e o recreare a bolidului clasic de raliuri, Audi Quattro, iar astfel şi motorul său sună ca unul de curse, cu eşapament liber să lase acel sunet magnific să se audă peste văi şi dealuri, departe, în ecouri. E un video care trebuie urmărit neapărat cu sunet, pentru că sunetul e mai important ca imaginea. Dar, fireşte, şi imaginea maşinii e una demnă de admirat îndelung. Într-un cuvânt, asta înseamnă un motor performant de 5 cilindri de la Audi, asta înseamnă un Audi clasic glorios!
0
3,101
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!