(VIDEO) Dilemă frecventă pentru circulaţia în oraş, în care un BMW iese pe contrasens cu viteză mare pentru a depăşi o maşină de pe banda stângă

15 Martie 2022, 08:24
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie surprinsă de camera de bord a unei vizitatoare, care ne-a fost trimisă la redacţie, arată o dilemă despre care se discută adeseori de cei care circulă în oraşele ţării noastre, şi anume dacă o maşină, care circulă lent pe cea mai din stânga bandă a drumului, e un impediment de circulaţie pentru cei care vor să circule mai repede şi unde se ajunge la depăşirea oricăror limite, precum în video-ul de mai jos.
Situaţia surprinsă în video s-a produs pe strada Mihai Viteazul din Chişinău, o stradă cu 6 benzi de circulaţie, câte 3 benzi pe sens. Maşina care filmează să deplasează cu viteză regulamentară, însă o face pe cea mai din stânga bandă, celelalte două benzi fiind libere. Un BMW din spate, însă, nu are răbdare să urmeze maşina cu o viteză mai moderată, iar şoferul acestuia decide să încalce regulamentul de circulaţie rutieră şi să iasă la depăşire pe contrasens, peste linia dublă, cu o viteză vizibil prea mare. După depăşire, BMW-ul continuă să gonească cu o viteză la fel de mare, luând-o spre strada Petricani.
Acum, vorbind din perspectiva regulamentului rutier, nici o situaţie, nici o maşină care ocupă banda stânga, nu poate fi un motiv pentru încălcarea liniei duble şi ieşirea pe contrasens într-o asemenea manieră. Şoferul BMW-ului cu siguranţă riscă o amendă pe măsură şi puncte de penalizare corespunzătoare. Dar cu siguranţă în asemenea situaţii există şi păreri care cred că banda stângă n-ar trebui ocupantă constant când mai există două benzi alăturate libere. Sunt aceste păreri oare justificate chiar şi într-o asemenea situaţie? Sau maşina care filmează a procedat absolut corect, dat fiind că circulă cu viteză absolut regulamentară şi că se află, totuşi, pe o stradă urbană, chiar dacă e o stradă lată? Cu siguranţă avem nevoie de discuţia asta, pentru a lumina asemenea situaţii. Vezi situaţia în video-ul de mai jos.
0
7,108
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!